• 瀏覽: 15,079
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
今日已有消息指國家會介入監管澳門賭場,阻止走資舞弊,
咁下一步會唔會監管香港AA? 
吾俾內資經港樓走資?
仲有吾俾AA佢地托價做市?吾可以再呃準買家個盤好搶手,迫佢地買貴樓?

熱賣及精選
AIA友邦保險有排跌

濕地公園盤即刻大手躂訂
要搞香港樓市不遠了
感謝黨

係硬好响到水人樓市gogogo,以前都信阿爺由你香港點玩,暴動後阿爺揸反莊,唔跟國策走只有一條路,就係死路,睇路行啦硬好。

引用:
原帖由 假波多 於 2021-9-15 12:52 PM 發表

濕地公園盤即刻大手躂訂
要搞香港樓市不遠了
感謝黨
師兄唔驚你嘅言行 觸動國安法?

啱啱先講用人民幣買香港股票,賣出收港幣,點會係想阻走資?

引用:
原帖由 海瀨11號 於 2021-9-15 01:15 PM 發表

等你以為有得走, 去買港股.
最後禁止"惡意"沽空
收網

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
特區疊碼仔 

引用:
原帖由 海瀨11號 於 2021-9-15 01:15 PM 發表

所謂走資吾係講走rmb 

引用:
原帖由 買恆大已發達 於 2021-9-15 06:44 PM 發表

點算呀

有好幾層呀

不如送一二層比里呀
你呢D暴發戶好乞人憎

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-15 12:01 PM 發表

吾俾內資經港樓走資?
仲有吾俾AA佢地托價做市?吾可以再呃準買家個盤好搶手,迫佢地買貴樓?
澳門賭股今日一天內跌2至3成不等了。

香港樓市遲早也是要監管,防止國內資金經香港樓市走資,加上樓住不炒的國策,我強調這是國策,特首剛剛才重申以「一國」為本、為先,兩制是在一國之後,香港樓市必然要跟隨國策調控。

最後打壓系樓市,大家小心入市

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-15 12:01 PM 發表

吾俾內資經港樓走資?
放心 下個版塊將會係保險 地產唔會走得甩
今時今日仲買港股港樓既應該要驗下腦
美股日日新高 港股就日日新低
呢到有幾條aa話美國會破產 聽左幾年

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]