• 瀏覽: 16,069
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 wuusolo 於 2021-9-15 02:33 PM 發表

等你以為有得走, 去買港股.
最後禁止"惡意"沽空
收網
又嚟引蛇出洞

熱賣及精選
引用:
原帖由 買恆大已發達 於 2021-9-16 11:16 AM 發表

恨上車之情 溢于言表

不過預咗d黑心幼稚撚 唔會有一句好說話

失敗之人 自有失敗之處:

傻淡咪就係恨買樓恨到發燒囉
手上有閒錢既做資產配置既
點會唔分一部分去揸物業?可以借超平息,又可以re mortgage
講到尾咪又係無錢

引用:
原帖由 我是臨時大總統 於 2021-9-16 01:35 PM 發表

樓市穩步上升
全港百幾萬業主資產水漲船高
有利民心安穩
一國兩制,國內同胞投資香港固定資產,只屬內循環,何來走資?
百幾萬業主資產水漲船高
幾百萬市民水深火熱,
這種不公平現象, 有為的君主不會坐視不理

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-16 01:42 PM 發表

百幾萬業主資產水漲船高
幾百萬市民水深火熱,
這種不公平現象, 有為的君主不會坐視不理
個個都有地方住緊,何來水深火熱?
最多只係基層住屋唔夠,要大量起公屋
關私樓咩事?

引用:
原帖由 dannydanny2021 於 2021-9-16 01:44 PM 發表

關私樓咩事?
政府要做既係大量增加公、居屋供應,我直頭讚成公私房屋去到10:0 甘就皆大歡喜

引用:
原帖由 dannydanny2021 於 2021-9-16 01:44 PM 發表

關私樓咩事?
有人一家五口住一百呎,
這不叫口水深火熱?

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-16 01:03 PM 發表

本地人樓剛需,
指劏房???
一千萬左右丶新+市區+地鐵,可以揸到一運!

因為未來廿年都係睇八九十后中佬丶零零后接貨,一定要新丶地鐵
佢地而言,兩房細三房已經係極限,呢班人窮上吾到二三千萬
因為長遠樓多人少,所以又係玩番市區,根本冇人再需要入大西北
呢班人是穏健,如果你靠大6人就好飄忽高風險(當然佢地可以買到四五千萬)

澳門人年年分錢分得咁開心😆其實全部都係阿爺錢

正常會做野

澳門一直以來睇唔起港人,大陸現在清洗歪風,唔比打機唔比保習,唔通比賭錢咩,澳門人冇淡好食啦!

😱

引用:
原帖由 買恆大已發達 於 2021-9-16 12:23 PM 發表

恆大去過40蚊

七少陣啦撚樣
無乜留意呢隻股 高位去到幾多你無走呀?
而家幾多錢呀 死蠢

引用:
原帖由 買恆大已發達 於 2021-9-16 03:16 PM 發表

你睇吓你幾撚黑心呀

2017年尾套現480萬Full pay一層沙田收租

七淡快啲黎咒佢跌啦

仲賺緊一球呀

咁叻叻呀 而家有賺咁你放唔放先 如果唔放會唔會又錯多一次呀?

引用:
原帖由 有危就有機 於 2021-9-16 08:43 AM 發表

其實衆所周知,中國走資的熱門地方就是澳門和香港,澳門整個經濟依賴單一行業就係賭業,也是走資的重要渠道,為防外匯離開中國,監管澳門賭業好合理,而美資賭場可能較難監管,踢佢地出局就會係另一選擇。反倒香港的監管估計會越收越緊,特區政府也必然會配合,到時一些灰色收入想來香港或離開香港就不會咁容易了,所以未來內地人來香港買樓還是沽樓顯然而見。

2016年開始唱淡,信你仆哂街

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]