• 瀏覽: 16,096
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-15 12:01 PM 發表

今日已有消息指國家會介入監管澳門賭場,阻止走資舞弊,
咁下一步會唔會監管香港AA? 
吾俾內資經港樓走資?
仲有吾俾AA佢地托價做市?吾可以再呃準買家個盤好搶手,迫佢地買貴樓?
講得好

熱賣及精選
引用:
原帖由 錯過了時間 於 2021-9-16 01:25 AM 發表

歷史見證,到時先知誰是英雄🤣🤣🤣冇樓就更冇樓,有樓會更會多幾層樓
無樓有公屋,吹咩?

國家做乜都同打樓市有關, 真係笑左
入得地產版一係有樓,一係想買樓
一大班想買樓既人希望跌

但尼幾年買樓既絕大部分都係"用家"
打沉樓市有乜好處? 政府工咁高人工邊個養?
就係比你班買唔起既買?
政府要解決只係最底層既問題
私樓你地就咪諗喇, 等十年8載後排公屋買居屋把啦

現實一點吧 ! 賭業是澳門主要收入來源, 樓市是香港經濟主要命脈。

引用:
原帖由 買恆大已發達 於 2021-9-16 11:09 AM 發表

當然啦

買樓要首期架

幾層喎 一層都難草啦

不過⋯買左新傳媒 又唔係咁講啦🤣🤣🤣🤣🤣

識唔識羊生呢隻神仙売呀小朋友

祝你好運🤭🤭

內地人喺港澳二地都會有走資出去境外,馬交每年殺收二三千億,即是走資都會是千億計或以上 ,近排大陸已收緊出外簽證,可能對賭場又是一波新寒流 ,例如走資或洗黑錢一千萬,賭場幫客開戶口如食兩成,即係澳門贏二百,八百外逃,當然是貴賓廳做假數,所以澳門賭場年收三千億,大陸可能唔見咗七八千億,所以澳門今次難逃一劫!

好事

引用:
原帖由 買恆大已發達 於 2021-9-16 11:13 AM 發表

十幾廿年前 我典型香港人 十二分幼稚

信撚左胡蘇曾 吾敢上車

更甚者有朋友賣自住租足十年

胡蘇曾 呢d仆街杏加橙 如果做到凸首
香港死撚左!

好在 香港仲有少少地運!
咁死蠢 唔怪得買咗恆大$40都唔放 而家要倒蝕入肉

引用:
原帖由 kk2964 於 2021-9-16 12:03 PM 發表

內地人喺港澳二地都會有走資出去境外,馬交每年殺收二三千億,即是走資都會是千億計或以上 ,近排大陸已收緊出外簽證,可能對賭場又是一波新寒流 ,例如走資或洗黑錢一千萬,賭場幫客開戶口如食兩成,即係澳門贏二百,八百外逃,當然是貴賓廳做假數,所以澳門賭場年收三千億,大陸可能唔見咗七八千億,所以澳門今次難逃一劫!
留意新聞的話,
大大上台後吾止一次警告過澳門賭場,
亦出手去打做賭船/放貴利的黑幫,
但澳門仍不收手, 所以相信這一次會派黨代表坐鎮董事局甚至查數,
只要真係查數, 好多人都會吾掂,
港樓都一樣, 大已經出聲警告,
但係依然無收歛,
遲早會派黨代表入去中原美聯去監管AA不良營銷手法

引用:
原帖由 錯過了時間 於 2021-9-16 01:25 AM 發表

歷史見證,到時先知誰是英雄🤣🤣🤣冇樓就更冇樓,有樓會更會多幾層樓
大地產商見到大大都要跪,
你呢D小業主反而巴之閉,
吾識死字點寫??

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-15 12:01 PM 發表

今日已有消息指國家會介入監管澳門賭場,阻止走資舞弊,
咁下一步會唔會監管香港AA? 
吾俾內資經港樓走資?
仲有吾俾AA佢地托價做市?吾可以再呃準買家個盤好搶手,迫佢地買貴樓?
阻截走資去打擊人地?

乜狗邏輯?

咪笑舊死人啦。

咁點解唔打飛機,打機場,或汽車🚘等啲冇得去澳門?

亂咁老作。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]