• 瀏覽: 16,071
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
歷史見證,到時先知誰是英雄🤣🤣🤣冇樓就更冇樓,有樓會更會多幾層樓

熱賣及精選
好多潺

引用:
原帖由 屠宰場 於 2021-9-15 12:58 PM 發表

係硬好响到水人樓市gogogo,以前都信阿爺由你香港點玩,暴動後阿爺揸反莊,唔跟國策走只有一條路,就係死路,睇路行啦硬好。
硬好選擇性的失明🤣🤣

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-15 09:30 PM 發表

你呢D暴發戶好乞人憎
吹水啫,真真正正有幾層樓的,怎會回覆呀?🤭🤭🤭

人治社會

恭喜

引用:
原帖由 假波多 於 2021-9-15 12:52 PM 發表

濕地公園盤即刻大手躂訂
要搞香港樓市不遠了
感謝黨
我呢啲跟董伯伯走,有買貴無買錯

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-15 12:01 PM 發表

今日已有消息指國家會介入監管澳門賭場,阻止走資舞弊,
咁下一步會唔會監管香港AA? 
吾俾內資經港樓走資?
仲有吾俾AA佢地托價做市?吾可以再呃準買家個盤好搶手,迫佢地買貴樓?
其實衆所周知,中國走資的熱門地方就是澳門和香港,澳門整個經濟依賴單一行業就係賭業,也是走資的重要渠道,為防外匯離開中國,監管澳門賭業好合理,而美資賭場可能較難監管,踢佢地出局就會係另一選擇。反倒香港的監管估計會越收越緊,特區政府也必然會配合,到時一些灰色收入想來香港或離開香港就不會咁容易了,所以未來內地人來香港買樓還是沽樓顯然而見。

太抬舉澳門,香港。
習大大只係打擊貪官攞公款去澳門賭博,香港買樓。

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-15 12:01 PM 發表

今日已有消息指國家會介入監管澳門賭場,阻止走資舞弊,
咁下一步會唔會監管香港AA? 
吾俾內資經港樓走資?
仲有吾俾AA佢地托價做市?吾可以再呃準買家個盤好搶手,迫佢地買貴樓?
早走早享受

又一圍爐帖

引用:
原帖由 柯騰 於 2021-9-16 06:49 AM 發表

人治社會
妖亂香江

個人咁睇,阿爺依加要攪內循環經濟,一定會加強實業發展,新興經濟被打到不似人型,投機性暴發戶唔會有好下場。靜觀事態發展啦

打澳門因為大陸人輸阿爺錢,高官權貴走資洗黑錢,但香港樓市已被好多大陸人居住投資,要保持摟市健康發展

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]