• 瀏覽: 13,066
  • 回覆: 93
  • 追帖: 2
好了!重心向西北轉移,如果成功,未來既將軍澳小西灣果邊就等于宜家既天水圍

熱賣及精選
引用:
原帖由 特屍拉末路 於 2021-9-15 09:01 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210915/bkn-20210915033008271-0915_00822_001.html

國家就粵港大灣區及深化前海深港合作區提出新計劃,港府亦擬在邊境發展上動「大手術」,除考慮改變十餘年前規劃的洪水橋新發展區大綱外,還會在新界西北及新界北大興土木,猶如「港版開發大西北」,令新界巨變。綜合政府多方面資訊,當局計 ...
公屋:私樓
8:2

開發大西北, 將會創造更多就業機會, 對整體社會及經濟是好事。

所以小欖、大欖果啲新樓真係比中環上班一族最後上車機會,45分鐘直達中環真係同住大圍返九龍灣海皮差唔多,1個鐘內返到公司算係咁

放心,地產佬唔會俾佢發展任何嘢

地產商:大新界發展!好消息! 即刻加價

經濟中心向北移是大趨勢,
中港澳三地聯動是未來經濟火車頭。

建造時塵土飛揚

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-9-15 11:19 AM 發表

經濟中心向北移是大趨勢,但好多淡淡還在笑天水圍遠,因為他們仲有幾十年前大香港主義的假設,以為人人都去中環返工。。。
天水圍一定係好, 叫政府總部搬過去先🤣

引用:
原帖由 馬路強勁的裙 於 2021-9-15 12:00 PM 發表

經濟中心向北移是大趨勢,
中港澳三地聯動是未來經濟火車頭。
下界就黎個全運會熱身

大西北巨變,即係收深圳皮

泛民一死,香港發展極速前進.......

呢d咪窮人思想囉~ 到前海起好 咁大商機 到時可能過關都唔洗check la~
或者直接住係前海啦~~~

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-9-15 12:02 PM 發表

天水圍一定係好, 叫政府總部搬過去先🤣
搞清楚,經濟中心同政治中心係兩回事

引用:
原帖由 城裡的月亮 於 2021-9-15 12:19 PM 發表

呢d咪窮人思想囉~ 到前海起好 咁大商機 到時可能過關都唔洗check la~
或者直接住係前海啦~~~
淨係澳門D酒店自助餐
都高香港好多皮

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]