• 瀏覽: 15,505
  • 回覆: 129
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 財務自由人1998 於 2021-9-15 00:11 發表

據香港蘋果日報報導,因為未獲香港證監會破例接受特殊要求,而放棄在香港上市的大陸科網股阿里巴巴,主席馬雲與本地記者閑聊時觸及時勢造英雄這個話題,馬雲說,昔日商場遊戲規則及行業生態已經完全改變,要保持創新,才能迎合新世代的轉變。

馬雲說:“這是互聯網的時代,不再屬於李嘉誠了。李嘉誠在他那個時代,真的很不錯,但現在已不可能出現另一個李嘉誠……10年之間4大家族(李嘉誠的長和系、郭氏家族的新鴻基地產 ...
1. 我想問, 「據香港蘋果日報報導」其實蘋果而家仲係到架咩?
2. 「李嘉誠年代已經過去」內地係, 但香港未
睇下Mirror如何隻手遮天, 廣告同誠哥嘅關係
就知李生嘅天下係香港仲係好強大, 起碼有錢真係可以為所欲為

熱賣及精選
引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-9-15 10:09 AM 發表

1. 我想問, 「據香港蘋果日報報導」其實蘋果而家仲係到架咩?
2. 「李嘉誠年代已經過去」內地係, 但香港未
睇下Mirror如何隻手遮天, 廣告同誠哥嘅關係
就知李生嘅天下係香港仲係好強大, 起碼有錢真係可以為所欲為
我只知馬云的年代已經過去,李嘉誠的年代還未

引用:
原帖由 slk2xx 於 2021-9-15 02:11 AM 發表

但係馬雲嘅時代都已經過去了,睇下趙薇既下場就知

馬雲咁講都係事實既,李生今年都九十幾啦
但講成就馬雲絕對唔可以話係李生之上,兩個經營市場差咁遠,7百萬人同十幾億人市場

據香港蘋果日報報導????

毒果執柒左唔知幾耐啦

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-9-15 07:30 AM 發表

我屋企附近有百佳 惠康 759
屈臣氏 萬靈 普通藥房都有
我完全唔覺誠哥在吸血
有好多選擇 唔一定要幫襯誠哥

我係奇怪你既諗法
你又係衰在香討真係無人喜歡你你你都係適合返去連登呢類白痴仔討論區

馬雲衰多口。李生做嘅係實業穩打穩紮。你條友做嘅就係虛擬生意,仲要係夾埋外國人做世界,阿爺一出手你就玩撚完。

引用:
原帖由 wsp 於 2021-9-15 07:09 AM 發表

股市係放大鏡
喺股市得到嘅所為身家
大部分根本無法變現
但令某啲魚毛當自己鯨魚

李嘉誠最勁嘅係遠見
70年代投資地產
80年代投資公用事業
90年代投資網絡基建
00年代投資網絡應用
10年代投資生物科技
全部都係領先時代嘅
全部都係英國人舖比佢行架,醒目仔 !

一個賣假貨起家的違法犯罪分子,馬雲

一早已經冇 膠花穿.smile_13:

引用:
原帖由 sobel123 於 2021-9-15 11:33 AM 發表

全部都係英國人舖比佢行架,醒目仔 !
原來英國佬咁交叉本事
唔知佢哋喺英國本土
又培養咗幾多個李嘉誠卡士嘅企業家或者投資者出嚟呢?

引用:
原帖由 Biging 於 2021-9-15 03:01 AM 發表

依家不是李家城的年代,但更不是馬雲馬化驣的年代,現今是丫爺的年代,時勢造英雄,但亦造就咗狗熊。天下沒有不滅的神話,更沒有大到不能倒的企業,恆大以為大到不能倒,今天丫爺就同你班老外深深地上了一課,等你見識一下沒有繫統的經濟是不會出現金融危機的

阿里買左恒大足球隊,今次扒街了

引用:
原帖由 灰色侵略 於 2021-9-15 07:03 AM 發表

就係你馬雲呢個仆街!焫着共產黨條根!攪到要大執位!
佢只係講左句真相啫 鬼知阿爺會咁上心

引用:
原帖由 財務自由人1998 於 15-9-2021 12:11 AM 發表

據香港蘋果日報報導,因為未獲香港證監會破例接受特殊要求,而放棄在香港上市的大陸科網股阿里巴巴,主席馬雲與本地記者閑聊時觸及時勢造英雄這個話題,馬雲說,昔日商場遊戲規則及行業生態已經完全改變,要保持創新,才能迎合新世代的轉變。

馬雲說:“這是互聯網的時代,不再屬於李嘉誠了。李嘉誠在他那個時代,真的很不錯,但現在已不可能出現另一個李嘉誠……10年之間4大家族(李嘉誠的長和系、郭氏家族的新鴻基地產 ...
冇錯,李嘉誠退左休,依家己經係李澤鉅 + 李澤楷時代

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]