• 瀏覽: 15,536
  • 回覆: 129
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-9-15 07:30 AM 發表

我屋企附近有百佳 惠康 759
屈臣氏 萬靈 普通藥房都有
我完全唔覺誠哥在吸血
有好多選擇 唔一定要幫襯誠哥

我係奇怪你既諗法
價錢食水深,日用品一定幫襯藥房。

熱賣及精選
馬雲年代已經過去 

提示: 違規內容已被屏蔽
馬暈再咁L串,如果阿爺玩鳩你的話,1個月收你皮

又毒果,重未玩完咩

但馬雲講其他嘢都啱 
佢話個中國冇系統性風險因為根本上冇系統
又話過巴巴不怕競爭對手不怕科技樽頸 只怕上頭政府傳來的一張紙
馬雲係有啲料到

引用:
原帖由 中秋會表姐 於 2021-9-15 07:26 AM 發表

馬雲嘅成就,關鍵在於14億超強人口市場,他的公司能捉到14億人民日常生活的根,呢個係重點之重,每一個住在中國的人,基本日常生活上都需要阿里及騰信
但阿爺可以唔須要馬雲,全國人民一樣生活,一樣開心 😀

馬雲衰在一蕉得痣, 野心太大, 連習大大都唔放眼內, 最終出事.

許家印, 馬雲, 王健林 .....

引用:
原帖由 財務自由人1998 於 2021-9-15 12:11 AM 發表

據香港蘋果日報報導,因為未獲香港證監會破例接受特殊要求,而放棄在香港上市的大陸科網股阿里巴巴,主席馬雲與本地記者閑聊時觸及時勢造英雄這個話題,馬雲說,昔日商場遊戲規則及行業生態已經完全改變,要保持創新,才能迎合新世代的轉變。

馬雲說:“這是互聯網的時代,不再屬於李嘉誠了。李嘉誠在他那個時代,真的很不錯,但現在已不可能出現另一個李嘉誠……10年之間4大家族(李嘉誠的長和系、郭氏家族的新鴻基地產 ...
在市場最頂位置時, 總有很多夜朗自大既人出現, 股災前都有很多新聞話乜乜搵幾多錢... 之後就去了送外賣.

引用:
原帖由 財務自由人1998 於 2021-9-15 12:11 AM 發表

據香港蘋果日報報導,因為未獲香港證監會破例接受特殊要求,而放棄在香港上市的大陸科網股阿里巴巴,主席馬雲與本地記者閑聊時觸及時勢造英雄這個話題,馬雲說,昔日商場遊戲規則及行業生態已經完全改變,要保持創新,才能迎合新世代的轉變。

馬雲說:“這是互聯網的時代,不再屬於李嘉誠了。李嘉誠在他那個時代,真的很不錯,但現在已不可能出現另一個李嘉誠……10年之間4大家族(李嘉誠的長和系、郭氏家族的新鴻基地產 ...
毒果妓姐

沒有共產當, 就沒有新中國 , 也沒有淘寶 

共產當的確係幫左唔少, 要不然一早比 ebay 隊冧 .

香港商場多..地方細..上網買野冇用...
大陸地方大緊係上網買野好,,,

引用:

李生都咁既年紀,佢仲同李生比,証明李生做生意上幾成功,人品唔講……更何況馬生現在又如何呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]