• 瀏覽: 15,542
  • 回覆: 129
  • 追帖: 4
就係你馬雲呢個仆街!焫着共產黨條根!攪到要大執位!

熱賣及精選
股市係放大鏡
喺股市得到嘅所為身家
大部分根本無法變現
但令某啲魚毛當自己鯨魚

李嘉誠最勁嘅係遠見
70年代投資地產
80年代投資公用事業
90年代投資網絡基建
00年代投資網絡應用
10年代投資生物科技
全部都係領先時代嘅

科綱與實業跟本就不同檔次,比條毛咩。

引用:
原帖由 財務自由人1998 於 2021-9-15 12:11 AM 發表

據香港蘋果日報報導,因為未獲香港證監會破例接受特殊要求,而放棄在香港上市的大陸科網股阿里巴巴,主席馬雲與本地記者閑聊時觸及時勢造英雄這個話題,馬雲說,昔日商場遊戲規則及行業生態已經完全改變,要保持創新,才能迎合新世代的轉變。

馬雲說:“這是互聯網的時代,不再屬於李嘉誠了。李嘉誠在他那個時代,真的很不錯,但現在已不可能出現另一個李嘉誠……10年之間4大家族(李嘉誠的長和系、郭氏家族的新鴻基地產 ...
係人都知李減除係代表香港嘅形像

係講比港人聽:

風水輪流轉。

事實亦如此,港人自吹自擂乜狗髮治,民煮、豉油同佢老美一樣,冇一樣行得通。

😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪😪

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-9-15 07:24 AM 發表

其實你都可以開間集貨店 同 藥房
做得有規模就唔岩?
踩到你嗎,我邊句講唔岩,得罪你親戚唔好意思呀

馬雲嘅成就,關鍵在於14億超強人口市場,他的公司能捉到14億人民日常生活的根,呢個係重點之重,每一個住在中國的人,基本日常生活上都需要阿里及騰信

仲生果報?過時了🤭

...

引用:
原帖由 sandy1211 於 2021-9-15 01:09 AM 發表

佢無錯
錯在語無輪次,望不似仁君。

攪炒香港後現在又想返中國乞食。

引用:
原帖由 財務自由人1998 於 2021-9-15 12:11 AM 發表

據香港蘋果日報報導,因為未獲香港證監會破例接受特殊要求,而放棄在香港上市的大陸科網股阿里巴巴,主席馬雲與本地記者閑聊時觸及時勢造英雄這個話題,馬雲說,昔日商場遊戲規則及行業生態已經完全改變,要保持創新,才能迎合新世代的轉變。

馬雲說:“這是互聯網的時代,不再屬於李嘉誠了。李嘉誠在他那個時代,真的很不錯,但現在已不可能出現另一個李嘉誠……10年之間4大家族(李嘉誠的長和系、郭氏家族的新鴻基地產 ...
蘋果日報去左邊?

就算唔睇報導頭幾隻字 -- 香港蘋果日報,
報導中提到阿里爸爸未能在香港上市,就知係舊聞

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]