• 瀏覽: 12,752
  • 回覆: 73
收到風阿爺會救痕大。管理層全部發配去阿富汗起樓填數。

熱賣及精選
引用:
原帖由 hnyl888 於 2021-9-14 09:11 PM 發表

都係中共縱容出來的
係,邊個縱容,點解媒體無提,又被禁言,定被刪貼!?

擺明被許生匯走咗啦,做地產都做到蝕錢真的中國第一人。香港的地產商無一個蝕

唔係呢D地產商瘋狂借錢圈地,地方政府邊有錢?市容點會變得咁靚?中國GDP何來年年6-7%增長?呢個係共孽嚟架

覺唔覺明知升旗易都唔買牛係傻仔

引用:
原帖由 虎影俠 於 2021-9-14 08:30 PM 發表

其實都應驗左馬雲個句
忠言逆耳,奈何姓習嘅唔鍾意聽,甚至認為馬雲得罪咗佢

引用:
原帖由 top11 於 2021-9-14 09:20 PM 發表

@288328832883 
3333會唔會too big to fail?
阿爺想整治企 拆企骨

引用:
原帖由 betterbetter 於 2021-9-14 10:26 PM 發表

擺明被許生匯走咗啦,做地產都做到蝕錢真的中國第一人。香港的地產商無一個蝕
恒大繼瑞幸咖啡,又一中資企業失敗之作,醜出國際,國恥

引用:
原帖由 xyz328 於 2021-9-14 10:38 PM 發表

唔係呢D地產商瘋狂借錢圈地,地方政府邊有錢?市容點會變得咁靚?中國GDP何來年年6-7%增長?呢個係共孽嚟架
唔明點解會收到4個dislike,呢個post值得要讚道出真說話

引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-9-14 06:56 PM 發表

投資者最終可唔可以攞返D錢??
債權人 追唔追得返??
Evergrande Group paints a bad rep for Chinese corporates, once again.

Have these people been sleeping at their jobs?

引用:
原帖由 xyz328 於 2021-9-14 10:38 PM 發表

正解

連環爆action

引用:
原帖由 虎影俠 於 2021-9-14 08:30 PM 發表

其實都應驗左馬雲個句
都係講下女安全D

含大L,早死早着!

小學雞 大躍進 土炮鍊鋼 超英趕美

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]