• 瀏覽: 12,282
  • 回覆: 73
公司窮老板富。點做?喺人都識啦懵仔

熱賣及精選
引用:
原帖由 xyz328 於 2021-9-14 10:38 PM 發表

唔係呢D地產商瘋狂借錢圈地,地方政府邊有錢?市容點會變得咁靚?中國GDP何來年年6-7%增長?呢個係共孽嚟架
我都覺
唔係佢地,邊有建設得咁快咁靚?
有D用完即棄既感覺
地產若利潤不足,應該會有好多豆腐渣工程

引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-9-14 07:06 PM 發表

大家諗下, 借巨額到處買地, 最終D錢比左邊個, 大家就會明白。
馬雲話 金融無系統, 大家信未???
啲$佢家印食哂!債權人,小股民埋單!中腳人要面,衰左唔會認!進諫從來係傻仔

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-9-14 08:31 PM 發表

呢20年來收地製造土豪, 有好多鬼城 都是恆大製造出來
咁係時候打土豪分田地喇

許加印已有千億資產在外地

引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-9-15 08:38 AM 發表

我都覺
唔係佢地,邊有建設得咁快咁靚?
有D用完即棄既感覺
地產若利潤不足,應該會有好多豆腐渣工程
你同啲恆大債權人講啦,
唔好忘記講許生有信託在離岸!

引用:
原帖由 風起雲湧浪 於 2021-9-15 08:53 AM 發表

你同啲恆大債權人講啦,
唔好忘記講許生有信託在離岸!
有離岸資產又點?
傻仔先會集中投資

引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-9-14 06:56 PM 發表

投資者最終可唔可以攞返D錢??
債權人 追唔追得返??
呢度d五毛出嚟解釋吓,點解大陸公司呃返自己大陸人d錢

公司 : 土地儲備, 支付高額債息.
個人 : 亂咁投資, 對賭, 可能跌唔少.
小股民 : 股價層層下跌時, 捐款獻血, 當然以前大升時, 亦有人吸唔少血.

點解唔可以倒轉黎睇,呢個係國家設既一個大局

有D冼咗去銀行借水

俾人袋晒

引用:
原帖由 Wai7412002 於 2021-9-15 09:04 AM 發表

呢度d五毛出嚟解釋吓,點解大陸公司呃返自己大陸人d錢
中國有十四億人民,就算有幾十萬人損失是好少事,有幾十萬公安維穩,大部份五毛事不関己,暢所欲言

有股票成分 產品 你想套現馬上走 就會出現這樣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]