• 瀏覽: 38,891
  • 回覆: 195
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 diners2006 於 2021-9-15 10:05 AM 發表

明年今日你可以返去做大爺
投過好胎

熱賣及精選
今鑊真係含die

轉名係咪即係贈送?

阿爺派得官員幫手睇數, 下一步一定係接管埋間公司, 許生可以宣佈收皮. 

樓巿泡末遲早爆,早就應該整頓,早執早着.

引用:
原帖由 上海妹 於 2021-9-14 04:18 PM 發表

【彭博】— 中國恆大集團債務危機不斷升級之際,中國政府據悉擬安排包括會計師和律師事務所在內的聯合工作組進駐恆大,對其財務狀況進行摸底調查,或是為這家全球負債最多的開發商潛在的重組做相應準備。

據知情人士透露,負責協調恆大及其債權人關係的廣東省政府,上月已指派金杜律師事務所的一個團隊對恆大開始儘職調查。其中一位知情人士說,在中國最高監管機構的敦促下,廣東省政府正在遴選會計師事務所和財務顧問,以納入 ...
充公印家,政府接管,仲唔係共富👍
否則賭輸了😬自己負責😁

救得了嗎?負債2萬億如何處理?
現在連利息都還不起了
還有其他街數?
發展了多少個項目爛尾?
員工和工人的薪金不用給?
投資者的金錢也不給了?
但中央能不救嗎?

再大的困難,除以1,400,000,000,也會變得微不足道,請不要造謠、不給境外勢力遞刀子、天下太平沒有事發生、不要給黨添煩添亂,要死也要靜靜的死去。

共產黨變共窮黨.........................

內地政府真係唔想有咁多大笨象

引用:
原帖由 叫我馬神 於 2021-9-14 05:53 PM 發表

如果你這篇報道是真的話,恆大管理層便涉嫌虧空恆大資產嫌疑,是觸犯中國的刑法的。

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-9-14 06:10 PM 發表

恒大真係大到不能倒😁海航重大啦,咪一樣倒。
是對的,在大陸做生意做到執笠好普通嘅啫,沒有什麼大不了

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2021-9-14 07:03 PM 發表

肯定唔會救恒大。
中央派人入去主要係查數和保住現有資產,避免資產被非法轉移。之後會有序地變賣資產,目的係為咗國內銀行,減少呆壞賬。
有見地,相信中央政府都係行呢條路

引用:
原帖由 明日強勁的富豪 於 2021-9-14 07:36 PM 發表

隨時玩火自焚,燒到其他行業,內銀,內險同內房,到時一發不可收拾,搞到民變就大件事
你太睇得起恆大的影響喇,況且恆大仍然也有很多地產發展項目在手,要還債給銀行和給業主樓宇應是冇問題的!
最受影響的應該是恆大理財產品的投資者、債券投資者和股票持有人, 這些人可能會血本無歸,所以投資是有風險的。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]