• 瀏覽: 10,354
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
鍾意夜晚扮夢遊入租客屋企

熱賣及精選
引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-9-14 04:06 PM 發表

遇過幾個租客,最近呢個租客合作咗幾年,本身諗住佢唔再租,但佢最近都繼續租。佢同我阿媽關係好好,可能因為都係大媽級人馬,仲成日出嚟飲茶,過時過節個租客仲會送下禮,都算幾fd。

最重要係,準時交租,唔使我哋煩,所有野都有商有量,咁樣合作就最開心。
睇緣份同夾唔夾姐😂交朋友唔洗睇身分地位掛
同租客做朋友無乜所謂

我就得一層樓自住,我老豆就有個單位租比人,第一任租客超好,不過老豆間屋要裝修,就等租約結束後自己搬上去住,因為12樓同13樓,佢都得租客搵到地方先,第二任租客又係好好,成日攞小禮物俾我老豆,樓上樓下,交租就更加準

自己可能唔SO SO 幾個租客都係無乜幾句. 
新年只係俾下利時俾地細路. 疫情減下租咁啦..

不過我朋友租緊樓佢同佢業主又關係幾好..又食飯又一齊燒下野食咁啦.

至於家父就次次都嘈交

引用:
原帖由 noel2046 於 2021-9-15 01:59 PM 發表

有冇用其他方式俾租
現金, 過數

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-9-14 04:06 PM 發表

遇過幾個租客,最近呢個租客合作咗幾年,本身諗住佢唔再租,但佢最近都繼續租。佢同我阿媽關係好好,可能因為都係大媽級人馬,仲成日出嚟飲茶,過時過節個租客仲會送下禮,都算幾fd。

最重要係,準時交租,唔使我哋煩,所有野都有商有量,咁樣合作就最開心。
絕對唔會;情況同上司下屬一樣,一旦做朋友,好多野都唔可以再存在主客之分

Sentosa Palawan beach
引用:

遇到咁嘅租客,真嘅很幸運,好商好量,關系也能處嘅很融洽。

引用:

一次性交一年租?

引用:

我同租客5年見過兩次面(續約)咋,中間完全無溝通😅

租客有租津再補差額,會收齊租,無乜幾句,準時交租

引用:

關係好好,交租準時

所以我會選擇租客,情願平D租,都唔會租比麻煩L

准時交租係朋友,
唔交租係仇人。
利益問題。

與租客關係良好, 凡事有商有量, 租務才能持久。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]