• 瀏覽: 11,266
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
我朋友低市價DD租左比同1個租客10幾年,租客幫佢供爆間樓,有壞野租客自己搞掂唔煩業主

熱賣及精選
貧友

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-9-14 04:06 PM 發表

遇過幾個租客,最近呢個租客合作咗幾年,本身諗住佢唔再租,但佢最近都繼續租。佢同我阿媽關係好好,可能因為都係大媽級人馬,仲成日出嚟飲茶,過時過節個租客仲會送下禮,都算幾fd。

最重要係,準時交租,唔使我哋煩,所有野都有商有量,咁樣合作就最開心。
你應該。。。唔係業主

引用:
原帖由 jerryjerrylau 於 2021-9-14 06:36 PM 發表

只想租客係靚女
一次性交一次租
咁你蝕底,富士山都係600一次

關係良好!
有時過期唔交租。
佢會比番一晚租。
做包租公好辛苦㗎!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-9-15 10:17 AM 發表

我朋友低市價DD租左比同1個租客10幾年,租客幫佢供爆間樓,有壞野租客自己搞掂唔煩業主
而家唔多會租咁耐, 最多果次租左6年, 之後自己買樓.
你朋友算好彩.

引用:
原帖由 七個幼稚的魚蝦 於 2021-9-15 10:44 AM 發表

你應該。。。唔係業主
我係業主,不過租務交俾阿媽處理,我唔理架

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-14 10:03 PM 發表

與租客關係良好, 凡事有商有量, 租務才能持久。

之前放租過三個內地學生, 很乖很聽話, 他們其後更介紹其他學生。
係呀, 內地學生真係唔錯,朋友都話佢地好鬼聽話,比本地學生好,話一佢哋唔會講二

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-9-15 10:17 AM 發表

咁咪幾好,你又冇咁多野煩,佢收平d又開心d

引用:
原帖由 波加快 於 2021-9-14 16:45 發表

朋友個租客係靚女
👍

引用:
原帖由 波加快 於 2021-9-14 04:45 PM 發表

朋友個租客係靚女
有冇用其他方式俾租

引用:
原帖由 jerryjerrylau 於 2021-9-14 06:36 PM 發表

只想租客係靚女
一次性交一次租
都幾貴,寧願拿租金去叫

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-9-14 04:06 PM 發表

遇過幾個租客,最近呢個租客合作咗幾年,本身諗住佢唔再租,但佢最近都繼續租。佢同我阿媽關係好好,可能因為都係大媽級人馬,仲成日出嚟飲茶,過時過節個租客仲會送下禮,都算幾fd。

最重要係,準時交租,唔使我哋煩,所有野都有商有量,咁樣合作就最開心。
劏房就冇呢d關係

引用:
原帖由 褲浪白條 於 2021-9-14 04:56 PM 發表

同租客千期唔好做朋友,到時似熟拖租就大家冇癮。
我都覺得係, 廢事似熟賣熟唔交租, 又唔係真係咁熟喎.
親戚都不能租, 又係麻煩

不會。不應越界

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]