• 瀏覽: 11,364
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
Never

熱賣及精選
我同租客關係okay好,但唔會特別好!

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-9-15 12:39 PM 發表

係呀, 內地學生真係唔錯,朋友都話佢地好鬼聽話,比本地學生好,話一佢哋唔會講二
但係內地學生多數一年一界,你要花時間去處理,
好處係唔會做租霸,

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-14 10:03 PM 發表

與租客關係良好, 凡事有商有量, 租務才能持久。

之前放租過三個內地學生, 很乖很聽話, 他們其後更介紹其他學生。
我都租個三個女仔,研究生,好乖好聽話,
試過單位漏水落摟下,要維修水管,夏天幾日冇水沖涼、洗衫,我都唔好意思,佢地都冇乜所謂,仲話喺學校沖左涼,先返屋企。
肺炎前搬走左,現在租比一家香港家庭,租金比之前平1k。

同租客保持朋好關係,不用太close,不會有單位之外的聯絡。

單位有任何問題,我一定立即揾人處理,租客只需按時交租。

引用:
原帖由 Man208 於 2021-9-16 02:49 PM 發表

我都租個三個女仔,研究生,好乖好聽話,
試過單位漏水落摟下,要維修水管,夏天幾日冇水沖涼、洗衫,我都唔好意思,佢地都冇乜所謂,仲話喺學校沖左涼,先返屋企。
肺炎前搬走左,現在租比一家香港家庭,租金比之前平1k。
我朋友新屋租畀一家人住,四部冷氣壞咗兩部,叫發展商來整,一個禮拜才整好,租客話冇冷氣,扣佢一個星期租金,

引用:
原帖由 LOKLOK923 於 2021-9-16 02:57 PM 發表

我朋友新屋租畀一家人住,四部冷氣壞咗兩部,叫發展商來整,一個禮拜才整好,租客話冇冷氣,扣佢一個星期租金,
夏天無冷氣,真係十分,十分衰!
將心比已,自己都頂唔到喇!😔

真係朋友來

香港個啲未見過
有aa

唔好同租客咁熟,因為業主同租客是對立的....

唔會 數還數 路還路

不需要太熟但也不要太險惡。反正就是金錢關係而已

一個有仇咁,另一個傻左咁狂派月餅,仲有一個都好識尊敬人。。。但講到做朋友,就米搞了,業主與租客,都係保持距離好,始終有利害衝突。

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-9-14 04:06 PM 發表

遇過幾個租客,最近呢個租客合作咗幾年,本身諗住佢唔再租,但佢最近都繼續租。佢同我阿媽關係好好,可能因為都係大媽級人馬,仲成日出嚟飲茶,過時過節個租客仲會送下禮,都算幾fd。

最重要係,準時交租,唔使我哋煩,所有野都有商有量,咁樣合作就最開心。
有啲超麻煩租客都唔想似朋友!

引用:
原帖由 大大力誰人 於 2021-9-14 04:06 PM 發表

遇過幾個租客,最近呢個租客合作咗幾年,本身諗住佢唔再租,但佢最近都繼續租。佢同我阿媽關係好好,可能因為都係大媽級人馬,仲成日出嚟飲茶,過時過節個租客仲會送下禮,都算幾fd。

最重要係,準時交租,唔使我哋煩,所有野都有商有量,咁樣合作就最開心。
唔會

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]