• 瀏覽: 11,658
  • 回覆: 5
引用:
原帖由 jl1008 於 2021-9-14 05:02 PM 發表

你觀念有啲問題,你應該係講會唔會租比冇品既人?
根據經驗,香港地好多養大型動物嘅都係自私精
尤其係養狗

熱賣及精選
引用:
原帖由 jl1008 於 2021-9-15 02:08 PM 發表

所以歸根究底起來,最終出問題既係人自己,唔係動物.
不論私樓/村屋/居屋/公屋都好,唔應該禁養"小動物"(包括狗在內).
咁都唔應該?
話就話「最終出問題既係人自己,唔係動物」
一隻動物冇人教化,識鬼自己唔好亂屙亂吠?
依家講緊「大部份」狗L自私
放佢個仔周圍屙完搵兩滴水灑落地就當清潔完
唔係呢班自私精
應該少啲人反對養狗

引用:
原帖由 jl1008 於 2021-9-15 03:17 PM 發表

其實睇到唔止咁樣嘅人反對,仲有好多唔抵得有公屋既人心態怪怪反對(當然仲有等好耐未上到樓既人而反對).
衹係呢啲人用咗你既例子. 我重點係唔可以因為唔清潔嘅自私精人類,害苦了狗隻應有既權利.教得好既主人,狗隻係唔會亂咁吠亂,唔會喺唔合適既地方屙屎屙尿.
香港個個都自私底,呢種人太多
開始影響人就應該一刀切全部唔俾養

香港啲屋咁細,除非住千呎+花園住分層大廈嘅狗其實都好慘
跑都冇位跑
落街又人多車多
個主人就開心呀
買衫買鞋當佢公仔咁舞
難為隻狗連周圍跑嘅權利都冇

引用:
原帖由 被打壓的小網民 於 2021-9-15 03:24 PM 發表

咁私樓你買咗就無權要求你搬走,租除外,法團會出律師信甚至發展商會向法庭申請釘你契囉
釘契又係冇用
反正佢長住不賣,由得你釘

引用:
原帖由 kr1201 於 2021-9-15 08:34 PM 發表

個個租間屋都係咁小西,dd精周圍射,有時射落幅牆,d西水周圍都滴㗎啦,咁驚就唔好租比人啦。
排泄系統有問題請早日就醫

引用:
原帖由 06VV 於 2021-9-15 09:59 PM 發表

九龍塘又一村豪宅區環境清幽寧靜,不過當地連日嚟有一老婦人喺街上對放狗人士破口大罵,甚至大打出手,唔少放狗人士都深受其擾,背後原因到底點解?

https://www.youtube.com/watch?v=-Su_WgsM8cc
我住嗰區山多路窄
日日見班狗L放狗周圍屙啲尿沿住斜路衝落嚟嗰陣我都想好似片中阿婆咁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]