• 瀏覽: 12,105
  • 回覆: 8
之前問過大家應該繼續租樓好定係買樓好,最後都決定左要買樓啦
想搵層新啲既樓又可以養埋寵物,但係搵睇左好幾間都唔岩心水
一係可以養寵物但係間屋又細左一係就間屋同我依家住緊個到一樣咁大但係因為可以養寵物又開貴
唔知係咪因為依家新樓好多都唔比人養寵物,可以養寵物既又會開貴啲…
其實依家係咪唔主張養寵物/唔歡迎有養寵物既人定係可以養寵物已經變成一個決定層樓值幾多錢既要素之一?

熱賣及精選
引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-14 01:19 PM 發表

村屋都得...
村屋女朋友驚治安唔好,早排新聞有話村屋爆格

引用:
原帖由 小姐又係姓李 於 2021-9-14 01:24 PM 發表

如果你自己買左層新樓,你會唔會租比有寵物既人?
會呀,點解唔租比有寵物既人先?

引用:
原帖由 kkwgm 於 2021-9-14 04:56 PM 發表

驚周圍痾尿爪門爪牆爪傢俬,仲要搞到間屋好大陣臭味
其實都係睇個主人識唔識教,我隻狗就唔吠唔咬野唔會抓牆同傢私…
唔否認好多主人都有問題,但係都唔可以一下子就落晒閘架嘛
同埋我發現有啲屋苑都講明唔可以養寵物

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-14 05:38 PM 發表

狗就唔好喇,貓就勉強可以

OMG!你隻貓會唔會太可愛?

引用:
原帖由 2015加25 於 2021-9-14 05:54 PM 發表

又咁講你要養都吹你唔脹.
有啲係成個屋苑都唔比養,照養會唔會犯法?

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-9-14 06:35 PM 發表

所以有能力最好自己買樓,唔使租樓睇人面色

我就係想買樓呀,但係發現睇岩個啲都寫明唔可以養寵物

引用:
原帖由 被打壓的小網民 於 2021-9-14 08:11 PM 發表

新鴻基嘅樓多數都比養,不過就算公契比養寵物都好,只要有人投訴你三次或以上而投訴又接受你就唔養得
投訴隻狗?咁係咪我都要搬走埋

引用:
原帖由 高級變形蟲 於 2021-9-15 12:11 PM 發表

根據經驗,香港地好多養大型動物嘅都係自私精
尤其係養狗
小型狗,唔吠唔周圍痾
想買樓睇岩幾間都話份樓契唔可以養寵物

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]