• 瀏覽: 12,150
  • 回覆: 88
之前問過大家應該繼續租樓好定係買樓好,最後都決定左要買樓啦
想搵層新啲既樓又可以養埋寵物,但係搵睇左好幾間都唔岩心水
一係可以養寵物但係間屋又細左一係就間屋同我依家住緊個到一樣咁大但係因為可以養寵物又開貴
唔知係咪因為依家新樓好多都唔比人養寵物,可以養寵物既又會開貴啲…
其實依家係咪唔主張養寵物/唔歡迎有養寵物既人定係可以養寵物已經變成一個決定層樓值幾多錢既要素之一?

熱賣及精選
引用:
原帖由 不含色素 於 2021-9-14 12:01 PM 發表

一係可以養寵物但係間屋又細左一係就間屋同我依家住緊個到一樣咁大但係因為可以養寵物又開貴
唔知係咪因為依家新樓好多都唔比人養寵物,可以養寵物既又會開貴啲…
其實依家係咪唔主張養寵物/唔歡迎有養寵物既人定係可以養寵物已經變成一個決定層樓值幾多錢既要素之一?
咁你搵舊樓咪得囉

引用:
原帖由 J@son^_^ 於 2021-9-14 01:18 PM 發表

咁你搵舊樓咪得囉
村屋都得...

啟德村好似六個屋苑都可養

如果你自己買左層新樓,你會唔會租比有寵物既人?

上星期睇東張西望,原來而家公屋可以養狗架, 申請公屋啦

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-14 01:19 PM 發表

村屋都得...
村屋女朋友驚治安唔好,早排新聞有話村屋爆格

引用:
原帖由 小姐又係姓李 於 2021-9-14 01:24 PM 發表

會呀,點解唔租比有寵物既人先?

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-9-14 04:43 PM 發表

驚周圍痾尿爪門爪牆爪傢俬,仲要搞到間屋好大陣臭味

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-9-14 04:43 PM 發表

如果你真係有養過寵物,應該知點解,.

引用:
原帖由 小姐又係姓李 於 2021-9-14 01:24 PM 發表

你觀念有啲問題,你應該係講會唔會租比冇品既人?

樓主想買邊區?

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-14 04:59 PM 發表

如果你真係有養過寵物,應該知點解,.
我屋企果隻好乖不過唔知人地果隻
所以如果給我選也會盡量選不養的租客

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-9-14 12:01 PM 發表

我新樓可以養,舊樓就長期唔俾。

引用:

希望你到時候買左層新樓租比人個陣唔好食言
針唔吉到肉唔會知痛既

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]