• 瀏覽: 26,106
  • 回覆: 204
  • 追帖: 1

熱賣及精選
相反 大陸樓唔保值冇保證 買港樓仲好

引用:
原帖由 S.K 於 2021-9-14 12:04 PM 發表

不如叫政府查吓有幾多新香港人住公屋但有內地資產 …… 起佢地底,跟手回收公屋,即時有幾萬戶空置單位出嚟加快上樓
希望出呢招中港澳資產審查互通

引用:
原帖由 坐盤員 於 2021-9-14 12:48 PM 發表

推為期五年的超辣稅,非港居民買樓,一律加樓價100%的特別印花稅
唔夠辣, 近三年買港樓的非港居民名單交大陸政府跟進如何走資來香港

有D矛盾, 都唔影響港樓,點解要放售港樓?

引用:
原帖由 烏托邦 於 2021-9-14 01:13 PM 發表

希望出呢招中港澳資產審查互通
同一個中國,點解可以將資產隱瞞及轉移

引用:
原帖由 坐盤員 於 2021-9-14 11:17 AM 發表

相信新一任的愛國政府,會聽黨話,跟黨走,重手打樓市
唔會嘅,起碼升到十萬蚊一呎,唔買就笨

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-14 01:14 PM 發表

有D矛盾, 都唔影響港樓,點解要放售港樓?
就算中央唔打壓港樓 佢哋大陸啲樓根本依家套唔到現 如果生意上需要資金周轉 咁就焗住要放港樓啦

引用:
原帖由 有危就有機 於 2021-9-14 12:06 PM 發表

錢都已經走左出來,仲會返入去? 套現走資到國外機會更大喎
講真,放盤全部都香港人

引用:
原帖由 坐盤員 於 2021-9-14 11:17 AM 發表

相信新一任的愛國政府,會聽黨話,跟黨走,重手打樓市
都係好事

炒家又急又想人搵貴貨,真係矛盾

引用:
原帖由 坐盤員 於 2021-9-14 12:48 PM 發表

推為期五年的超辣稅,非港居民買樓,一律加樓價100%的特別印花稅
到時升得仲癲

如你所講沽港樓,想問下點樣將舊錢轉番大陸?
知唔知而家國內外匯管制好嚴!

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-9-14 01:23 PM 發表

講真,放盤全部都香港人
去九龍站睇下就知幾多大陸人放盤

引用:
原帖由 S.K 於 2021-9-14 12:04 PM 發表

不如叫政府查吓有幾多新香港人住公屋但有內地資產 …… 起佢地底,跟手回收公屋,即時有幾萬戶空置單位出嚟加快上樓
比你查到又點,證據可以放上法庭嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]