• 瀏覽: 25,643
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
都未通關 

熱賣及精選

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-9-14 01:59 PM 發表

綜合香港電台網站(RTHK)和《南華早報》9月12日報導,在12日舉行的2021施政報告公眾諮詢會上,有市民提到政府部門架構重組的問題,香港特區行政長官林鄭月娥表示,社會恢復平定,是時候大刀闊斧思考如何重組,並暗示稱將
https://i.guancha.cn/news/official/2021/09/14/20210914100131727.jpg
12日林鄭月娥在公眾諮詢會上(
據了解 ...
坼運房局,狼英上場前過唔到立法局,俾葉劉跣一鑊,又十年了

引用:
原帖由 連續狂野的蛇 於 2021-9-14 02:44 PM 發表

國內交投急降出唔到貨 如要吐現救急就要賣港樓
共褲,賣香港條褲先

引用:
原帖由 knightofzero 於 2021-9-14 07:15 PM 發表

好似監管遊戲業等等,阿爺就係唔想有某一行業獨大或偏重,阿爺打壓得大陸樓市,唔通會放過香港樓市咩,樓市平穩安居樂業民怨自然少!
2019年10月已經講咗:

"完善和發展香港特色資本主義,建立對香港深層次結構性問題的透徹認識,建立公平公正的分配機制,「着力解決影響社會穩定和長遠發展的深層次矛盾和問題」"

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-9-14 06:41 PM 發表

最近Facebook好多業主報價,但係d價都好流,遲d中央出招後佢地至後悔已經太遲
嚴打做假

引用:
原帖由 坐盤員 於 2021-9-15 09:14 AM 發表

初期,大部分港人仲浸醉在過去廿年的牛市升市中

【內地多個二線城市土地拍賣遇冷 杭州10幅地9幅流拍】
https://www.881903.com/news2/local/2409743

引用:
原帖由 MS-06F-ZAKU 於 2021-9-16 04:19 PM 發表

其實今次死硬
老百姓焗住要啲低質樓花
等於一下子大額低價成交
居屋價,居屋質素

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-17 10:03 AM 發表

好明顯升穿200就進入另一個時代,預見250,如果通關同大陸走資加快可能要見300先會見頂。
到時港樓1000萬叫做入場2房
買樓大部分會做按揭
上車要1000萬的話,要薪金有8萬,即係上升約莫50%的時候,而息率都係1.5%左右啦

引用:
原帖由 MS-06F-ZAKU 於 2021-9-17 10:37 AM 發表

不如唔好再睇個濕尻ccl
仲記唔記得 如果唔係武肺美國係加緊息
因為健康市場係有必要有正常息率
而家已經有哂時間表
港樓仲有1年時間俾你升到250
1年時間 CCL 250
一年內減息4、5厘  or  一年內薪金升20、30%

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-17 02:55 PM 發表

黎緊既事邊有人知,如果我地知就發左啦。
條數有得計,都唔使估

阿爺出手了

【外電:中央要求港發展商支持 助解決房屋問題

外電引述三個主要發展商及熟悉談判情況的港府顧問指,中央今年在非公開會議上,向具影響力的發展商提出新任務,要求它們將資源及影響力用於支持北京的利益,並幫助解決可能破壞穩定的房屋短缺問題。報道指,會上中央官員傳達了信息,提及正致力令香港更遵守國家安全法,並且更愛國。報道又引述接近中央官員的消息指,現時遊戲模式有變,中央再不願意容許「壟斷行為」。】
https://www.881903.com/news2/local/2409905

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-17 08:55 PM 發表

問題係你識計既話,你就專家啦!
你計租金就可能係專家,幾時人地加租,你就準備搬走
租咩,亂咁up

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]