• 瀏覽: 25,680
  • 回覆: 204
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ice21 於 2021-9-14 12:23 PM 發表

大陸人只會慶幸有投資香港樓,因為越升越有,相信通關後,大多大陸人用盡一切方法運錢來,投資香港樓,因為只要有升值的商機,人是不會放過!
您以為大陸人盲架? 香港跟大陸的催勢已成, 就黎一國一制, 仲擺錢係香港咁ON9咩, 可以既話梗係去新加玻或歐洲, 例如瑞士啦.

熱賣及精選
好似恆大咁沽爆佢成也風雲!敗也風雲

引用:
原帖由 連續狂野的蛇 於 2021-9-14 02:44 PM 發表

國內交投急降出唔到貨 如要吐現救急就要賣港樓
共褲,賣香港條褲先

相反就真。

引用:
原帖由 ice21 於 14-9-2021 12:23 發表

大陸人只會慶幸有投資香港樓,因為越升越有,相信通關後,大多大陸人用盡一切方法運錢來,投資香港樓,因為只要有升值的商機,人是不會放過!
正確

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-9-14 12:40 PM 發表

要打樓市,必須增加私樓供應。

要快速增加私樓供應,可以考慮停建所有公屋,同一時間趕走富戶。
其實已經唔洗特別打
移民盤無錯係高成交
但係供應多左需求少左係事實

引用:
原帖由 Hello551122 於 2021-9-14 01:26 PM 發表

如你所講沽港樓,想問下點樣將舊錢轉番大陸?
知唔知而家國內外匯管制好嚴!
咁佢地點運畢錢買港樓?又話唔通關都可以視頻買港樓?aa講嘢全部自相矛盾

香港樓,越升越有,通關後,大6人用盡一切方法運錢來,投資香港樓....

引用:
原帖由 S.K 於 2021-9-14 12:04 PM 發表

不如叫政府查吓有幾多新香港人住公屋但有內地資產 …… 起佢地底,跟手回收公屋,即時有幾萬戶空置單位出嚟加快上樓
十分贊同,如果政府真係認真做下資產審查,我相信大把共屋出翻黎!

Lol
如果大陸人賣內地樓,就會有多餘錢,然後買港樓… 點會係賣. 你係咪搞錯左啲咩?

最可憐的是什麼?就是長期睇淡,自我崔眠在恐懼之中,每日也是有人威脅自己,記得食藥,不要放棄治療,自慰等😂😂😂

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-9-14 11:28 AM 發表

都未通關 
內地人賣港樓,完全不用來港,委託律師就掂!

恒大債務爆煲

內地調控樓市
唔係應該加碼買入港樓

提示:支持鍵盤翻頁左 右