• 瀏覽: 25,633
  • 回覆: 204
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-17 10:03 AM 發表

好明顯升穿200就進入另一個時代,預見250,如果通關同大陸走資加快可能要見300先會見頂。
到時港樓1000萬叫做入場2房
發緊夢比中央一盤冰水照頭淋,醒未?🤣🤣🤣

熱賣及精選
引用:
原帖由 plover 於 2021-9-17 07:20 PM 發表

好多人依舊無視黨的大能和鋼鐵意志去解決香港的深層次茅盾

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-9-17 03:12 PM 發表

條數有得計,都唔使估
問題係你識計既話,你就專家啦!
你計租金就可能係專家,幾時人地加租,你就準備搬走

引用:
原帖由 plover 於 2021-9-17 07:20 PM 發表

通常自己唔知既人都要扮專家,活在自己世界不停交租

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-17 08:55 PM 發表

問題係你識計既話,你就專家啦!
你計租金就可能係專家,幾時人地加租,你就準備搬走
租咩,亂咁up

引用:
原帖由 烏托邦 於 2021-9-14 01:13 PM 發表

希望出呢招中港澳資產審查互通
100%支持
認識有內地人喺香港近期終於排到公屋,但喺內地有兩、三層樓

引用:
原帖由 片刻狂野的水果 於 2021-9-14 03:53 PM 發表

十分贊同,如果政府真係認真做下資產審查,我相信大把共屋出翻黎!
政府真係要喺呢方面落多多力去打擊,建議推行打小報告制度,凡打小報告最後成功幫政府取回公屋者有獎勵,例:5萬1單

引用:
原帖由 坐盤員 於 2021-9-14 11:17 AM 發表

相信新一任的愛國政府,會聽黨話,跟黨走,重手打樓市
哇哇哇,火祝啊,走鬼啊,班燈神仲話要唱好個市,妄想日日升啊,救命啊啊啊

政府開關比大陸人落來買樓定放樓

引用:
原帖由 au12300au 於 2021-9-18 09:36 AM 發表

政府開關比大陸人落來買樓定放樓
有沒有聽過”相對價格”?
內地樓價大跌,使到香港樓價格變得相對昂貴,誘使內地業主放售港樓

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]