• 瀏覽: 17,244
  • 回覆: 162
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-9-14 08:14 AM 發表

區內的二手陸續破頂,
2萬呎價已經係基本,下一步應該進軍3萬5千蚊呎!
當年目光短淺的人,笑康城係爛地一片
連商場配套都無的人
今日睇返會後悔嗎?
又道人入火坑,都講左日出起公屋同玩水泥廠咯,啲舊賣點全部無哂喇,留返啖氣去sell新界西同新界北啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-9-14 02:18 PM 發表

其實前海住宅才1萬蚊呎
你嘉湖點都無前海咁方便
所以最多值幾千蚊
前海靚樓幾年前都20萬一方

唔買日出已經買左其他啦 點解要後悔?

無後悔,以前做過環保署,知道堆填區空氣有好多有害物質。

引用:
原帖由 shizuma 於 2021-9-14 04:11 PM 發表

我識環保署助理署長,買了幾層康城, 笑到gapgap聲, 你就慘喇冇眼光

暫時未後悔,而家仲未係好完善既社區,
1。地鐵3班先有1班,
2。冇街市,
3。 每日番工時間地鐵站成班奴隸大遷徙

引用:
原帖由 uapdlanor 於 2021-9-14 04:24 PM 發表

暫時未後悔,而家仲未係好完善既社區,
1。地鐵3班先有1班,
2。冇街市,
3。 每日番工時間地鐵站成班奴隸大遷徙
請問邊個地區返工時段唔係好似奴隸咁大遷徙

引用:
原帖由 中秋浪漫的獅子 於 2021-9-14 04:33 PM 發表

請問邊個地區返工時段唔係好似奴隸咁大遷徙
其實住宅區既站好多都唔會,番工區既就當然個個都係, 但我想講既係康城個站設計唔好,形成呢個問題, 大部份人集中係一兩個出入口入站形成樽頸, 但個出口係 service 緊十萬住戶+商場.

我會形容另一個奴隸大遷徙既住宅區係屯門市中心駁去 VCity 條天橋, 又係設計問題,當年冇預計過早上有多少人番工

引用:
原帖由 briancccc 於 2021-9-14 08:44 AM 發表

但如果而家入,日出個潛力會好過將南。雖然我有2層將南。
日出潛力一定好過將南,我都有2層將南,考慮緊日出

引用:
原帖由 shizuma 於 2021-9-14 04:11 PM 發表

環保署長係我老友,佢當年大手入左六七個日出,而家笑到gapgap聲,你啲低級職員又點會明

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 14-9-2021 08:14 AM 發表

區內的二手陸續破頂,
連商場配套都無的人
今日睇返會後悔嗎?
當年以為佢係Error,點知原來佢係Mirror

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-9-14 08:14 AM 發表

區內的二手陸續破頂,
連商場配套都無的人
今日睇返會後悔嗎?
3萬5千,係咪2046?

引用:
原帖由 24567000 於 2021-9-14 02:55 PM 發表

康城係依兩年升幅最快嘅地區,好後悔當時無入貨。我估兩年後應該兩房全部過千萬。
話唔定一房都好快過1000萬
跨灣大橋下年就通車

百貨撞百客,有人喜方便,有人喜人多,今天的我就喜低密度但附近都有mtr

引用:
原帖由 袋中善良的OL 於 2021-9-14 06:14 PM 發表

百貨撞百客,有人喜方便,有人喜人多,今天的我就喜低密度但附近都有mtr
邊度低密度有地鐵?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]