• 瀏覽: 1,676
  • 回覆: 24
可以做8,9成按,
唔使同發展商借呼吸PLAN

熱賣及精選
根本唔應該一刀切..個政府就係拖幾年先整個林病PLAN出嚟

過多幾年1000-1300又係樽頸又整個林病PLAN2.0出嚟

業主 地產商齊聲叫好

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-13 12:19 PM 發表

可以做8,9成按,
邊L度德政....
1. 搞到啲樓再貴左...好撚多....
2. 800萬都造9成,個市係點都要托住,唔比佢得調整...到真係調整倒轉行果時一齊GG...雖然HK人好供得...
3. 比發展商再賺盡啲...
4. 600-900啲樓再係咁升...上車盤一樣會比佢啲拉上去...後生仔只會更難上車...

林鄭Plan根本同央行放水無分別....今次最受益係班貴樓業主...或者想移民套現既業主

確實幫助了有需要置業的人仕。

引用:
原帖由 香煎浪漫的師兄 於 2021-9-13 01:33 PM 發表

邊L度德政....
2. 800萬都造9成,個市係點都要托住,唔比佢得調整...到真係調整倒轉行果時一齊GG...雖然HK人好供得...
4. 600-900啲樓再係咁升...上車盤一樣會比佢啲拉上去...後生仔只會更難上車...

林鄭Plan根本同央行放水無分別....今次最受益係班貴樓業主...或者想移民 ...
,發展商都係受益

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-9-13 12:19 PM 發表

可以做8,9成按,
我都係林鄭plan 買多層。

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-9-13 01:53 PM 發表

我都係林鄭plan 買多層。
Congrad..

幫助上車,但要金融機構做好壓力測試。特區政府和金管局都話密切留意市場變化

引用:

可以做8,9成按,
德政? 中央就限按揭打壓炒家,香港就放寛按揭,跟中央唱反調喎。當樓市調整,林鄭plan 間接推人落火坑,高成數按揭等同借孖展,借到盡真係無風險? 當退潮時,才知道誰在裸泳。

引用:
原帖由 2015加25 於 2021-9-13 01:27 PM 發表

根本唔應該一刀切..個政府就係拖幾年先整個林病PLAN出嚟

過多幾年1000-1300又係樽頸又整個林病PLAN2.0出嚟
目的可能係令到屆屆特首都有德政

打你兩把之後俾粒糖你
好難叫德政
取消成數同出租限制先算
壓測唔取消都應該改改,無限+3實在太唔科學

引用:
原帖由 有危就有機 於 2021-9-15 06:49 AM 發表

德政? 中央就限按揭打壓炒家,香港就放寛按揭,跟中央唱反調喎。當樓市調整,林鄭plan 間接推人落火坑,高成數按揭等同借孖展,借到盡真係無風險? 當退潮時,才知道誰在裸泳。
退潮都講左10幾年了..

算...令到高薪少少既都買大d....
而5M 以下既盤冇咩升過...可以比人上車
如得寶1房..置樂3寶....好順意系列....

6m以上個d入得場都有多d能力..活化到少少換樓鏈

引用:
原帖由 香煎浪漫的師兄 於 2021-9-13 01:33 PM 發表

邊L度德政....

林鄭Plan根本同央行放水無分別....今次最受益係班貴樓業主...或者想移民 ...
有樓咪德政,無樓咪贏政

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]