• 瀏覽: 16,841
  • 回覆: 86
星期日想留喺屋企休息下都唔得,樓下間唔中就鑽下牆,勁大聲。

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

其實呢種情況係咪可以直接報警?真係好擾民!

熱賣及精選
有冇搵管理處先

公眾假期的確幾難頂!

自己裝修唔係假期做可以幾時做呀!大佬呀!要返工嫁

咪先錄音然後同管理處投訴囉!管理公司唔會唔理!試過管理公司上到去裝修單位工人當管理員冇到,管理公司立即報警,警察上到去工人即時收皮!

轟轟聲啲係電鑿,用黎鑿石💩,電鑽唔係咁大聲  

點解唔通知管理處先?

除非是請人番黎做,如果唔係你好難有證據,就算有,戶主拿住一件電動工具維修好似唔犯法,就算犯法又可以罰得幾多錢?忍得就忍吧,搞好鄰人裏關係,如果禁容易解決就唔洗有人岀刀仔。

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

你應該當時去管理處!
同保安一齊去單位禁鐘!

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

香港真係投訴之都

法例規定1900至0700,星期日及公眾假期全日,禁止使用機動工具同進行嘈吵工程,建議向管理處投訴,一般佢哋會勸喻停工,勸唔聽會報警,呢啲 case 上庭罰得幾重㗎。

睇諒下啦!平時要返工細小工裎真係要假期先可做到,或者同管理處講叫佢快D唔好搞咁耐。

引用:
原帖由 蝦您波突 於 2021-9-13 11:32 AM 發表

有冇搵管理處先
未搵, 佢係間唔中裝下, 停下

引用:
原帖由 220 於 2021-9-13 11:58 AM 發表

自己裝修唔係假期做可以幾時做呀!大佬呀!要返工嫁
返工大哂?知唔知有法例規定!

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2021-9-13 11:59 AM 發表

咪先錄音然後同管理處投訴囉!管理公司唔會唔理!試過管理公司上到去裝修單位工人當管理員冇到,管理公司立即報警,警察上到去工人即時收皮!
都好, 下次錄音先

提示:支持鍵盤翻頁左 右