• 瀏覽: 16,844
  • 回覆: 86
引用:
原帖由 mic100312 於 2021-9-14 09:17 發表

你都弱智 咁人地返夜晚 咁係咪叫人唔好瞓
你的弱智表露無唯,咁佢返夜平日朝早上中午都嘈到佢無得瞓啦!為佢一人就叫全橦樓唔好裝修呀!
香港人咁獨裁嫁連裝修自己屋企的自由都無

熱賣及精選
引用:
原帖由 打9棒 於 2021-9-14 10:37 發表

咪玩啦. 有法例規定呀.
要自己整, 咪自己請假整.
2019年裝修無分假日嫁喎,法例係用來違法達義的

唔會先開細窿,我會先mark好窿,直接鑽,收拾殘局,落街飲茶。你有你訓教自由,我有我鑽窿自由,違法達義,自由民主.

都係一陣姐.....

引用:
原帖由 220 於 2021-9-14 11:54 AM 發表

2019年裝修無分假日嫁喎,法例係用來違法達義的
幾時有條咁既犯例?

https://www.info.gov.hk/gia/general/202108/26/P2021082600518.htm

呢單就係今年8月26日被判罰款的.

冇人告你, 人地忍你. 係你好彩.

一般打電話到管理處已經可以處理. 上面有人提到香港係投訴之都,實情係剛剛相反,多數人只曉發脾氣,甚少挺身而出. 外國人如發現鄰居開冷氣,室內電燈太光影響到自己都會投訴.一般入罪都會罰得幾重,久而久之就會習慣不做影響鄰居的事.

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 12:25 PM 發表

返工大哂?知唔知有法例規定!
咪係, 返工係咪可衝紅燈, 返學咪可亂過馬路

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 12:25 PM 發表

未搵, 佢係間唔中裝下, 停下
間唔中裝修,都可搵管理處

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

星期日想留喺屋企休息下都唔得,樓下間唔中就鑽下牆,勁大聲。

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

其實呢種情況係咪可以直接報警?真係好擾民!
錄低佢,比差佬睇

留下證據然後投訴

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

星期日想留喺屋企休息下都唔得,樓下間唔中就鑽下牆,勁大聲。

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

其實呢種情況係咪可以直接報警?真係好擾民!
去佢門口等佢鑽果陣就拍低片,然後報警

引用:
原帖由 220 於 2021-9-13 11:58 AM 發表

自己裝修唔係假期做可以幾時做呀!大佬呀!要返工嫁
只可以用手動工具

引用:
原帖由 easywin 於 2021-9-14 06:46 PM 發表

去佢門口等佢鑽果陣就拍低片,然後報警
成日話錄低佢,拍低佢真係好想問,聲音有方向嘅咩?

引用:
原帖由 我愛茶煲 於 2021-9-14 06:55 PM 發表

成日話錄低佢,拍低佢真係好想問,聲音有方向嘅咩?
去佢單位大門口錄,大門口應聲好多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]