• 瀏覽: 16,845
  • 回覆: 86
引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-9-13 05:52 PM 發表

段估佢唔會個個禮拜都鑽掛, 所以依家討論都無用啦
現在不是噪音問題,不是法律問題,是條氣唔順的問題,三更半夜鉆窿都得,我都話這是一個用刀仔解決的問題。Q_Q

熱賣及精選
引用:
原帖由 220 於 2021-9-13 11:58 AM 發表

自己裝修唔係假期做可以幾時做呀!大佬呀!要返工嫁
人地放假 要休息架 大佬呀!

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-14 07:53 發表

攪到香港7國咁亂就係因為有你哩種滿口歪理、不尊重法律、不尊守法律的人的存在
唔只我一人喎,有過百萬人都係,剛又見到手足手機繼續留有港豬相

引用:
原帖由 mic100312 於 2021-9-14 08:51 發表

人地放假 要休息架 大佬呀!
休息係夜晚,咪亂講籍口啦!日頭我要返工無時間,假就係紅日,紅日唔做幾時做。唔整無得用呀 大佬呀!2019年三罷手足都係叫你哋張就下啦!

引用:
原帖由 220 於 2021-9-14 09:10 AM 發表

休息係夜晚,咪亂講籍口啦!日頭我要返工無時間,假就係紅日,紅日唔做幾時做。唔整無得用呀 大佬呀!2019年三罷手足都係叫你哋張就下啦!
你都弱智 咁人地返夜晚 咁係咪叫人唔好瞓

其實大家唔洗嘈的,鑽窿繼續鑽窿,投訴繼續投訴,冇抵觸。

公眾假期的確幾難頂!

引用:
原帖由 220 於 2021-9-13 11:58 AM 發表

自己裝修唔係假期做可以幾時做呀!大佬呀!要返工嫁
咪玩啦. 有法例規定呀.
要自己整, 咪自己請假整.

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

星期日想留喺屋企休息下都唔得,樓下間唔中就鑽下牆,勁大聲。

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

其實呢種情況係咪可以直接報警?真係好擾民!
環保處

香港地依家多咗好多蝗蟲,係咁嘅啦!
樓上半夜敲枱敲櫈敲地板,佢理9你樓下係咪訓緊覺呀!

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

星期日想留喺屋企休息下都唔得,樓下間唔中就鑽下牆,勁大聲。

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

其實呢種情況係咪可以直接報警?真係好擾民!
環保署

嗰太煩了,吵死了

鑽牆時應該先用細鑽咀開窿跟住再換中鑽咀,最後先用大鑽咀咁就唔會咁大聲。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]