• 瀏覽: 16,846
  • 回覆: 86
引用:
原帖由 220 於 2021-9-13 11:58 AM 發表

自己裝修唔係假期做可以幾時做呀!大佬呀!要返工嫁
大晒?

熱賣及精選
引用:
原帖由 jelly1980 於 2021-9-13 12:20 PM 發表

香港真係投訴之都
非法行為,點算投訴!

段估佢唔會個個禮拜都鑽掛, 所以依家討論都無用啦

引用:
原帖由 djimavic 於 2021-9-13 17:29 發表

大晒?
自由就係咁,我有自由解決自己屋企問題,自由就係大晒。
2019年開始香港就係咁

引用:
原帖由 220 於 2021-9-13 11:58 發表

做事要有規有矩, 為左慳錢自己裝修? 咁就要人體諒? 乜野logic

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

星期日想留喺屋企休息下都唔得,樓下間唔中就鑽下牆,勁大聲。

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

其實呢種情況係咪可以直接報警?真係好擾民!
"樓下間唔中就鑽下牆, 鑽下停下"

你有冇拉枱拉櫈呀? 或發出其他噪音騷擾到人?

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

星期日想留喺屋企休息下都唔得,樓下間唔中就鑽下牆,勁大聲。

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

其實呢種情況係咪可以直接報警?真係好擾民!
樓主支持你告佢擾民,必須告佢。

總有一隻係左近

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-9-13 13:47 發表

忍下,裝修你點不滿佢都係要搞,拖長搞你仲受罪,情顧佢快快搞掂你耳根清靜

加上樓上樓下,第日有機會接獨就面左左
現實就係咁...

一陣玩得太盡, 人地朝朝7點整一陣.....

引用:
原帖由 220 於 2021-9-13 11:58 AM 發表

哩個係你自己的問題,法例規定法定假期係唔可以開工

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-9-13 12:01 PM 發表

轟轟聲啲係電鑿,用黎鑿石💩,電鑽唔係咁大聲  
silly

錄左音先,落樓下管理處,搵管理員一齊去個單位門口!

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 12:25 PM 發表

返工大哂?知唔知有法例規定!
相信你有證據都告唔入。
希望你試下,等你包膠。

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-14 00:59 發表

哩個係你自己的問題,法例規定法定假期係唔可以開工
影響到你就識講法例,2019年時又有幾多香港人講法例,我們香港人係講訴求,違法達義,法律第二時又唔見你出來講。

引用:
原帖由 220 於 2021-9-14 07:37 AM 發表

影響到你就識講法例,2019年時又有幾多香港人講法例,我們香港人係講訴求,違法達義,法律第二時又唔見你出來講。
攪到香港7國咁亂就係因為有你哩種滿口歪理、不尊重法律、不尊守法律的人的存在

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]