• 瀏覽: 16,849
  • 回覆: 86
咁,不如夜晚十二點鑽咯,

小小事都忍唔到

熱賣及精選
引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-9-13 12:01 PM 發表

轟轟聲啲係電鑿,用黎鑿石💩,電鑽唔係咁大聲  
總之係鑽得好大聲

引用:
原帖由 Matt1221 於 2021-9-13 12:16 PM 發表

點解唔通知管理處先?
其實管理處都有幾廢,成日唔見人同訓教,個阿伯都7,80

引用:
原帖由 我愛茶煲 於 2021-9-13 12:17 PM 發表

除非是請人番黎做,如果唔係你好難有證據,就算有,戶主拿住一件電動工具維修好似唔犯法,就算犯法又可以罰得幾多錢?忍得就忍吧,搞好鄰人裏關係,如果禁容易解決就唔洗有人岀刀仔。
同漏水一樣好難搞

引用:
原帖由 wsk67 於 2021-9-13 12:23 PM 發表

法例規定1900至0700,星期日及公眾假期全日,禁止使用機動工具同進行嘈吵工程,建議向管理處投訴,一般佢哋會勸喻停工,勸唔聽會報警,呢啲 case 上庭罰得幾重㗎。

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 12:25 發表

返工大哂?知唔知有法例規定!
2019年話違法達意

引用:
原帖由 大內總管 於 2021-9-13 12:24 PM 發表

睇諒下啦!平時要返工細小工裎真係要假期先可做到,或者同管理處講叫佢快D唔好搞咁耐。
睇諒下我啦,平時返工咁辛苦,星期六日想留喺屋企休息咋!

actually can call police at once

無奈

裝修操音管製條例白紙黑字例明!有法不依,同曱甴黑暴違法達義一樣!

一般請工人做既裝修都好少肯星期日開工,佢可能係自己屋企裝修

其實應該搞清楚,是你不想人家繼續嘈,還是人家不想你報警?

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2021-9-13 10:24 AM 發表

星期日想留喺屋企休息下都唔得,樓下間唔中就鑽下牆,勁大聲。

最攞命係佢鑽下停下,一鑽就被佢嚇親咁制,可能佢都知星期日唔鑽得,所以鑽下停下,真係好黑人憎。咁樣都好難同看更投訴,因為都唔知佢幾時鑽。

其實呢種情況係咪可以直接報警?真係好擾民!
忍下,裝修你點不滿佢都係要搞,拖長搞你仲受罪,情顧佢快快搞掂你耳根清靜

加上樓上樓下,第日有機會接獨就面左左

如果鑽一陣仔,忍下咪算,如果太過份鑽一兩個鐘,先會投訴

堅決投訴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]