• 瀏覽: 14,236
  • 回覆: 109
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-19 12:22 PM 發表

越有經濟活力的地方就越有投資價值,
兩個都並非大灣區最受惠地區,
講得咁清楚,你唔係咁都仲唔明?
直接話冇價值唔會簡單啲?

熱賣及精選
引用:
原帖由 gogocad 於 2021-9-19 03:49 PM 發表

呢兩個地方自住就隨便買,投資目前無乜價值,無人同你租自己仲要每月交管理費,不過呢兩個唔可以代表整個內地樓市
有乜地方嘅老樓你覺得有價值?可唔可以講幾個嚟聽下?

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-9-19 08:30 PM 發表

有乜地方嘅老樓你覺得有價值?可唔可以講幾個嚟聽下?
點解一定要老樓?要買都買新樓,而且點解要揸到變老樓先放?

引用:
原帖由 gogocad 於 2021-9-19 08:42 PM 發表

點解一定要老樓?要買都買新樓,而且點解要揸到變老樓先放?
新樓始終都會變老。

都夠住 30億人 ,大城市看高一線

10年前買樟木頭常平現在如何 ? 夠晒交通配套完善,1小時生活圈 !

當然有好多人駁嘴話買深圳吖嘛, 我都吾想唱淡(利申先我都有深圳樓),一線城市鬼唔知阿媽係女人,十年前口岸60平都參不多兩球人仔呀

投資嘅話,一定係一線城市嘅主城區。買三四線,同抌錢落海冇分別。

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-9-20 07:35 PM 發表

投資嘅話,一定係一線城市嘅主城區。買三四線,同抌錢落海冇分別。
不認識世事,無從解釋世事!

大陸樓價值最終回到自住需求,公寓,二三四線房,老破舊學房,農民房價值會中跌....

引用:
原帖由 oopsspoo 於 2021-9-21 08:10 AM 發表

大陸樓價值最終回到自住需求,公寓,二三四線房,老破舊學房,農民房價值會中跌....
冇咗棚改,幾億人失望

引用:
原帖由 kkhello 於 2021-9-21 08:19 AM 發表

冇咗棚改,幾億人失望
大陸舊樓宜家唔會有人收,一係強拆陪房。農民房直頭陪償...

引用:
原帖由 oopsspoo 於 2021-9-21 08:21 AM 發表

大陸舊樓宜家唔會有人收,一係強拆陪房。農民房直頭陪償...
可能因為庫存都夠住,吾使改啦

引用:
原帖由 oopsspoo 於 2021-9-21 08:10 AM 發表

價跌係因為房價已出現溢價,溢價越大調整幅度就越大,相反有一些經濟持續發展及有較高增長的地區,樓價反而會受惠於經濟的持續發展及增長而會穩步上升。

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-21 07:04 PM 發表

價跌係因為房價已出現溢價,溢價越大調整幅度就越大,相反有一些經濟持續發展及有較高增長的地區,樓價反而會受惠於經濟的持續發展及增長而會穩步上升。
大灣區得深圳仲有發展動力,但被中央重點調控,玩完啦。

引用:
原帖由 Iamabystander 於 2021-9-12 11:32 AM 發表

誠心問

商品房只得70年產權

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]