• 瀏覽: 11,006
  • 回覆: 58
上左車一年,發覺供樓係比想像中輕鬆好多,同以前生活一樣,鐘意買乜就買乜,份工做得開心就resign, 之後先慢慢搵
唔會好似d 人講到咁誇張,話供左樓要點慳住駛,又話供左樓做野會比心機一d
其實工作壓力迫到埋身,唔比心機做都唔得,同供樓完全無關,反而上左車之後個人自信心大左,東家唔打打西家。

依家上會要做壓力測試,供款唔可以多過入息一半,依家上車盤大約$5xx 萬,上車的人月入都係大約5 萬左右
扣除2 萬蚊供樓同埋$1.5k mpf, 仲有28.5k 可以用,好多人搵二萬蚊都無但養全家都係咁,所以唔會因為供樓而要就住駛錢,只係舊錢之前放起銀行,依家就放起層樓入面。

以前做導遊都可以供樓,唔怪得當金融風暴時佢地損手爛腳落哂車。唔怪得今時今日個環境,樓市仲係咁硬淨。

熱賣及精選
上車第二年先正,尤其依家升市

引用:
原帖由 馬洛耶夫 於 2021-9-12 12:13 AM 發表

上左車一年,發覺供樓係比想像中輕鬆好多,同以前生活一樣,鐘意買乜就買乜,份工做得開心就resign, 之後先慢慢搵
唔會好似d 人講到咁誇張,話供左樓要點慳住駛,又話供左樓做野會比心機一d
其實工作壓力迫到埋身,唔比心機做都唔得,同供樓完全無關,反而上左車之後個人自信心大左,東家唔打打西家。

依家上會要做壓力測試,供款唔可以多過入息一半,依家上車盤大約$5xx 萬,上車的人月入都係大約5 ...
過幾年又可換大D,或一開2又得

叻仔

你講緊2個人加埋5萬?

引用:
原帖由 馬洛耶夫 於 2021-9-12 12:13 AM 發表

依家上會要做壓力測試,供款唔可以多過入息一半,依家上車盤大約$5xx 萬,上車的人月入都係大約5 ...
你月入幾多先?

引用:

“上左車一年,發覺供樓係比想像中輕鬆好多,同以前生活一樣,鐘意買乜就買乜,份工做得開心就resign, 之後先慢慢搵,唔會好似d 人講到咁誇張,話供左樓要點慳住駛,又話供左樓做野會比心機一d,其實工作壓力迫到埋身,唔比心機做都唔得,同供樓完全無關,反而上左車之後個人自信心大左,東家唔打打西家。

廢話連篇!連自己都騙唔到嘰大話都講得出

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-12 05:06 PM 發表

“上左車一年,發覺供樓係比想像中輕鬆好多,同以前生活一樣,鐘意買乜就買乜,份工做得開心就resign, 之後先慢慢搵”

廢話連篇!

供到傻左

唔合邏輯,你老世呀施生叫你重作。

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-9-12 05:06 PM 發表

“上左車一年,發覺供樓係比想像中輕鬆好多,同以前生活一樣,鐘意買乜就買乜,份工做得開心就resign, 之後先慢慢搵,唔會好似d 人講到咁誇張,話供左樓要點慳住駛,又話供左樓做野會比心機一d,其實工作壓力迫到埋身,唔比心機做都唔得,同供樓完全無關,反而上左車之後個人自信心大左,東家唔打打西家。

廢話連篇!連自己都騙唔到嘰大話都講得出
AA質素是這樣的,不要要求太高。

供樓絕對輕鬆過租樓(假設有首期的話)

作文都作到九唔搭八, 唔怪之得你搵唔到食

0分重作

引用:

挑!仲要供樓?我買樓一炮過full pay既,仲輕鬆!我直情唔使做,每個月都有過百萬收入!

真係唔明你可以供得咁辛苦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]