• 瀏覽: 13,609
  • 回覆: 105
  • 追帖: 2
智能電話普及,幾乎人人「一機在手」。香港交易所(00388)宣布,將於10月1日起推出移動裝置市場數據訂閱服務,供散戶投資者透過移動裝置,獲取本港證券市場的第一級實時串流數據(即俗稱的串流報價系統)。
據港交所網頁簡介,該訂閱服務每用戶的月費為38元,投資者可經其經紀商或資訊供應商訂購
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210910/bkn-20210910192712242-0910_00842_001.html

熱賣及精選
$38 ok 豪俾佢

引用:
原帖由 superpeter 於 2021-9-10 08:33 PM 發表

$38 ok 豪俾佢
好抵玩

請問第一級實時串流,可以睇到排隊經紀名稱嗎??

咁平

但有冇買入 /賣出價先

期待中

引用:
原帖由 香港幼稚的希望 於 2021-9-10 07:46 PM 發表

智能電話普及,幾乎人人「一機在手」。香港交易所(00388)宣布,將於10月1日起推出移動裝置市場數據訂閱服務,供散戶投資者透過移動裝置,獲取本港證券市場的第一級實時串流數據(即俗稱的串流報價系統)。
據港交所網頁簡介,該訂閱服務每用戶的月費為38元,投資者可經其經紀商或資訊供應商訂購
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210910/bkn-20210910192712242-0910_00842_001.html
而家幾舊水D串流好似都係叫 level 2
第一級 level 1 唔知有咩唔同?
等佢出先睇下抵唔抵玩

🀄➕1️⃣
_________
level 1 好意思收錢? aastock web level 1 都唔使錢啦.

引用:
原帖由 月兼 於 2021-9-10 10:54 PM 發表

而家幾舊水D串流好似都係叫 level 2
第一級 level 1 唔知有咩唔同?
等佢出先睇下抵唔抵玩
兼兄,你用開係咪level 2 呢?

開間店, 客人來到要俾錢先睇到價錢牌, 真識做生意

多撚謝,好過下下要手動更新報價。

第一級實時串流意思是:無須手動更新報價,提供一檔實時最新買入價及賣出價,提供即時的逐筆買賣紀錄。

引用:
原帖由 香港幼稚的希望 於 2021-9-10 10:57 PM 發表

兼兄,你用開係咪level 2 呢?
哪有錢 我用免費嘢
剛剛形立開戶送左一個月免費
之前好似華醒都有送

🀄➕1️⃣
_________
主題標籤 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]