• 瀏覽: 35,050
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
自己睇圖.....

熱賣及精選
幾萬居民 十 幾萬科學園員工,更有政客賣力!

陳局長都要俾面民X聯。

引用:
原帖由 oopsspoo 於 2021-9-10 05:39 PM 發表

除非白石角賣海起公屋,先有機會...
視乎建制派議員們的牙力.....

引用:
原帖由 IPUser 於 2021-9-10 05:46 PM 發表

要求當然冇問題,問題係20年後
攞出來再 研究 和討論, 規劃, 撥款,起得來差不多啦。

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-9-10 09:11 PM 發表

一早說機會是"0"
因無位把路軌拉直
如果有足夠壓力俾到運房局,什麼 攣都可以 拗到直。

世事被你看透!

引用:
原帖由 hongkwok 於 2021-9-10 09:04 PM 發表

班賤人應該入左貨
世事被你看透!

引用:
原帖由 ck360913 於 2021-9-10 08:18 PM 發表

無了民主派,民x聯都俾人割緊啦!除非紫x黨啦
紫x黨都要支持起白石角站,除非佢哋放棄幾萬白石角 選票。

引用:
原帖由 離譜人 於 2021-9-10 09:46 PM 發表

科學園交通唔方便點算係支持創科呀?講出嚟笑死人喇!起咁多樓就係要創造條件起個站比科學園喇。兩年內點都要決定啦。
絕對認同,香港如果咁重視創科,唔會攪到而家咁落後,過條河睇到另一個 先進 世界。

引用:
原帖由 onlee2004 於 2021-9-11 07:52 AM 發表

大學站都係彎位啦
要起一定起到!
列車埋站後加多一個工序,伸塊移動式有弧度鋼板出來以填補月台與列車之間的空隙!
大前提必須鏟走教大運動場起樓
''大前提必須鏟走教大運動場起樓''

運動場一早被人吼住,用量極底,遠離教大校舍,用來起幾萬公屋戶, 加加埋埋足夠人口起站。

引用:
原帖由 深海遇樓主 於 2021-9-12 12:42 AM 發表

以往甘多年都唔講 而家講
不過建制講得 都實做架啦
陳議員係醒目仔,之前已經買丁起咗間獨立3層豪宅,咁高調,肯定有原因。

引用:
原帖由 Hikaru.Fuyumi 於 2021-9-12 01:44 AM 發表

https://www.wenweipo.com/a/202109/11/AP613bc2e2e4b08d3407d98faf.html

團隊另一成員陳笑權表示,「齊心·共贏」是貼地的團隊,政綱內除全港性的內容外,還特別聚焦大埔區內的社區、交通等民生問題,包括建議在白石角增設港鐵站
"增建多層停車場''

已經規劃一個全新 多層停車場,民生 設施 一步步到位......

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-9-12 08:35 AM 發表

白石角租金一向低水,會唔會升返

大埔白石角有3個全新盤相繼在半年內入伙,涉及3400伙,租盤競爭甚劇烈,剛收樓的嘉熙開放式單位愈租愈平,由3月下旬首次跌穿1萬關口,至今再跌穿9000元關口。市場消息透露,嘉煕6座低層H室,實用面積248平方呎,開放式間隔,業主原本叫價1.1萬元放盤,由於租盤競爭大最終減價19%,以8900元租出,屬白石角區租盤首次跌穿9000元水平,與大埔嵐山開放式單位租金相 ...
哩的  old news 啦,今個月有中大大陸學生返來香港上常,有好的選擇租白石角 ,貪哩到近大學, 設施齊全, 環境清幽,租金已全面企穩。

引用:
原帖由 貴肥肥樹枝 於 2021-9-12 02:53 PM 發表

如果個站係有需要起,而要靠1班所謂政客同長解釋,咁個局長無問題有限
以前建制派要幫官員抵擋民主派,現在建制派就係大爺和老細,香港官員全部要聽佢哋指輝。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]