• 瀏覽: 35,046
  • 回覆: 342
  • 追帖: 1
東九龍支線都仲未動工,多少年了?

熱賣及精選
引用:
原帖由 pc999 於 2021-9-11 12:33 AM 發表

神經病, 起呢個站, 有多少人用.
重點唔係多唔多人用...
係有助於發揮尼D既價值, 無論民生, 無論創科, 都有幫助...
咁樣有咩神經病? 起左對你有咩影響?
如果要講痴線, 尼個世界大把痴線野...

有基建環保L同井底黃實反對架

引用:
原帖由 IPOMan 於 2021-9-10 05:15 PM 發表

自己睇圖.....

咁會有好多無撚謂人好容易去到嗰度,影響當地居民㗎喎🤷🏼‍♂️搞到 cheap晒🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 IPOMan 於 2021-9-10 05:19 PM 發表

幾萬居民 十 幾萬科學園員工,更有政客賣力!
必須鏟走教大運動場建站建商場起樓,傾惦鹿苗業主

引用:
原帖由 40A 於 2021-9-10 11:54 PM 發表

冇咗民主派,尤其係朱海迪,應該快十年。
又係喎,可快d上馬

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-9-10 09:11 PM 發表

一早說機會是"0"
因無位把路軌拉直
大學站都係彎位啦
要起一定起到!
列車埋站後加多一個工序,伸塊移動式有弧度鋼板出來以填補月台與列車之間的空隙!
大前提必須鏟走教大運動場起樓

引用:
原帖由 封樓盲俠花滿樓 於 2021-9-11 07:29 AM 發表

咁會有好多無撚謂人好容易去到嗰度,影響當地居民㗎喎🤷🏼‍♂️搞到 cheap晒🤷🏼‍♂️
公屋一定要起,社區要共融

中環山頂有合適地都可以起,一視同仁

引用:
原帖由 IPOMan 於 2021-9-10 05:23 PM 發表

陳局長都要俾面民X聯。
出席下吹下水,辦公時間內,公關野,心照啦

做大戲

最緊要有地, 俾港鐵起到樓, 先有討論價值.

引用:
原帖由 onlee2004 於 2021-9-11 07:52 AM 發表

大學站都係彎位啦
要起一定起到!
列車埋站後加多一個工序,伸塊移動式有弧度鋼板出來以填補月台與列車之間的空隙!
大前提必須鏟走教大運動場起樓
''大前提必須鏟走教大運動場起樓''

運動場一早被人吼住,用量極底,遠離教大校舍,用來起幾萬公屋戶, 加加埋埋足夠人口起站。

俾我填吐露港,就可以起,起到大尾瞥都得

將教育大學運動場搬遷後起樓啦,教大運動場可改建在已收復的前船灣堆填區上。嗰塊地都可容納唔少人。

引用:
原帖由 Vin.Diesel 於 2021-9-10 08:15 PM 發表

污水處理廠起埋屋, 大學站爆哂, 現在已好爆了,不勝負荷
搬咗個污水廠,政府唔會攞嚟做公園!🤭 一定係起樓,到時沙田區真係冚包散!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]