• 瀏覽: 4,646
  • 回覆: 62
  • 追帖: 2
柏景無細三房唔討論

維港環境幾好 廚房同睡房比例合理 可惜鑽石廳 樓底矮 校網差
帝柏奧2上蓋 31校網 廳房比例都ok 但環境差少少 近馬路 近海富苑
君滙港細三房幾乎全部都好開揚 近望南昌公園 遠望昂船洲 但開則好差 個直廳見到唔開胃 感覺好細 有露台係好 但太大 致命傷係三房一廁
海桃灣地點最好 交通配套一絕 但房太細 會所無乜野玩 樓下環境麻麻
一號銀海 最grand 樓底高有露台 但個景有少少面壁 同埋d房太細

就咁睇 似乎都係維港同帝柏最平均 各位師兄同唔同意?

熱賣及精選
引用:
原帖由 將軍澳運 於 2021-9-9 11:50 PM 發表

柏景無細三房唔討論

維港環境幾好 廚房同睡房比例合理 可惜鑽石廳 樓底矮 校網差
帝柏奧2上蓋 31校網 廳房比例都ok 但環境差少少 近馬路 近海富苑
君滙港細三房幾乎全部都好開揚 近望南昌公園 遠望昂船洲 但開則好差 個直廳見到唔開胃 感覺好細 有露台係好 但太大 致命傷係三房一廁
海桃灣地點最好 交通配套一絕 但房太細 會所無乜野玩 樓下環境麻麻
一號銀海 最grand 樓底高 ...
同場加映曼克頓山

G向東南 本來幾好 但得一廁扣曬分

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2021-9-9 11:50 PM 發表

柏景無細三房唔討論

一號銀海 最grand 樓底高 ...
維港帝柏無露台, 都開始舊,租還可以, 買就咪啦

綜合判斷。一號銀海 For Sure

引用:
原帖由 有錢最緊要 於 2021-9-10 11:05 PM 發表

綜合判斷。一號銀海 For Sure
地點差左少少
同埋d客房太細

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2021-9-11 10:52 AM 發表

地點差左少少
同埋d客房太細
亦都out左bud
忘記告訴大家 budget係14-15m

港灣豪庭囉

君匯港算新,新鴻基,冇銀海咁貴,望海,五分鐘到鐵,係比較近大角咀d

帝柏海灣/柏景灣
最好

細3房間隔方正
3房需要兩個廁所
31校網
連接商場
Clubhouse good
樓齡可以接受

有露台最好

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-9-11 05:40 PM 發表

有露台最好
認同,比到15M 都無露台,好唔抵

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2021-9-11 10:53 AM 發表

亦都out左bud
忘記告訴大家 budget係14-15m
一號銀海依家細三房差不多需要17M

引用:
原帖由 weinilourson1 於 2021-9-11 05:36 PM 發表

帝柏海灣/柏景灣
最好

細3房間隔方正
3房需要兩個廁所
31校網
連接商場
Clubhouse good
樓齡可以接受
幾同意
如果同維港灣實呎647個隻比又如何?

引用:
原帖由 kiu1981 於 2021-9-11 06:52 PM 發表

認同,比到15M 都無露台,好唔抵
如果咁嘅budget 要有露台 海桃灣係最合理選擇
不過佢個會所同中間條頂心杉真係…

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2021-9-12 10:48 AM 發表

如果咁嘅budget 要有露台 海桃灣係最合理選擇
不過佢個會所同中間條頂心杉真係…
同埋海桃細三房得一廁…

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]