• 瀏覽: 8,562
  • 回覆: 134
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-9-9 06:53 PM 發表

如果是跑道區向北,是
我估計即使跑道向北最終都會跑贏啟德坊(畢竟有避風塘內海景+全豪宅區),但差距唔會太遠

熱賣及精選
我覺得 黃竹坑 港鐵上蓋

1998年停用啓德機場,到2021年仲未發展完 香港真係垃圾

引用:
原帖由 24567000 於 2021-9-10 12:11 AM 發表

我估計即使跑道向北最終都會跑贏啟德坊(畢竟有避風塘內海景+全豪宅區),但差距唔會太遠
有d豪宅區即使交通不便都不會塞車,但跑道區是高密度一定塞到喊。

同埋跑道區向北基本上好似我呢d 普通人都買到,大部分要返工的,要睇交通。

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-9-10 08:37 AM 發表

有d豪宅區即使交通不便都不會塞車,但跑道區是高密度一定塞到喊。

同埋跑道區向北基本上好似我呢d 普通人都買到,大部分要返工的,要睇交通。
你如果有能力買到就快d買
好快會好似啟德1號當年咁
由上車盤升到超越奧運站的中高產盤

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-9-10 08:37 AM 發表

跑道區點算係高密度?仲有啲路仲係起緊。另外依家先出咗一個盤,你點解覺得之後唔會加價?

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-9-10 08:48 AM 發表

啟德1號超越奧運站????

引用:
原帖由 24567000 於 2021-9-10 08:50 AM 發表

跑道區點算係高密度?仲有啲路仲係起緊。另外依家先出咗一個盤,你點解覺得之後唔會加價?
萬幾伙都不算高密度?就是而家先得一個盤所以先令人有錯覺果度仲好多地方剩。而家維港一號一提價就已無人買。

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-9-10 08:48 AM 發表

我住港島返港島工買果度把鬼?而家果度兩萬幾蚊呎仲點啟德一號?果區得啟一一期跑贏但要食n 年塵輸哂生活質素。

跑道區好快就會方便過啟坊

幾時?
等啟坊的一手盤開晒之後

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2021-9-10 08:56 AM 發表

萬幾伙都不算高密度?就是而家先得一個盤所以先令人有錯覺果度仲好多地方剩。而家維港一號一提價就已無人買。
密度係睇地積比而唔係睇伙數。跑道無記錯平均地積比係6咁上下,如果咁都叫高密度咁康城個啲叫乜?

維港一號加價去唔到貨,當然好大原因係個到仲係百廢待興、乜都未起好。點解你覺得未來起好哂後仲會係咁嘅情況?

引用:

未來起好哂,跑道區完善哂,你就買不起了

啟德荒 = 新九龍城寨

維港海景始終都係屈GE 

引用:
原帖由 24567000 於 2021-9-10 09:16 AM 發表

密度係睇地積比而唔係睇伙數。跑道無記錯平均地積比係6咁上下,如果咁都叫高密度咁康城個啲叫乜?

維港一號加價去唔到貨,當然好大原因係個到仲係百廢待興、乜都未起好。點解你覺得未來起好哂後仲會係咁嘅情況?
你咁講白石角都低密度啦,先得十幾層。維港一號車位先百幾個遠少過正常豪宅,車一定好似白石角咁亂泊。跑道區成個島咁得一兩條路出入,點解你會覺得五萬人入去住後會無問題?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]