• 瀏覽: 8,564
  • 回覆: 134
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-9-9 07:18 PM 發表

啟德新樓要同舊樓比
打個8折都照贏

同埋荃灣西啲「新」樓比都得,不過啟德要起碼要讓賽打個7折先公平

熱賣及精選
引用:
原帖由 天天浪漫的白襪 於 2021-9-9 07:18 PM 發表

你有咩賭呀?賭條毛呀?
睇你想賭乜

btw咁快比人封,果然係打手

引用:
原帖由 24567000 於 2021-9-9 07:26 PM 發表

打個8折都照贏

同埋荃灣西啲「新」樓比都得,不過啟德要起碼要讓賽打個7折先公平
啟德只能同舊樓或新界樓比. 真係好廢

唔覺!我覺得跑道區正好多!
1. 跑道區是純私樓豪宅群,附近並無資助房屋;
2. 真市區兼享有三面環海,獨一無二的維港景;
3. 跑道區前排亦有十幾萬呎商業樓面;
4. 跑道末端有旅遊中樞,當中有商場、酒店、寫字樓、娛樂設施等;
5. 有寵物的,可以去寵物共享的遊輪碼頭公園;
6. 閒時可以去空中花園跑步,海濱公園吹海風,又可以去都會公園散步;
7. 去啟德遊輪碼頭坐遊輪去玩超方便;
8. 如真係想去啟德坊,待道路起好後,十幾分鐘車程便到。

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-9-9 07:41 PM 發表

啟德只能同舊樓或新界樓比. 真係好廢
依次你講得啱,唔應該同荃灣西依啲咁廢嘅郊區比,咁樣太大蝦細

引用:
原帖由 果個喜歡了屋 於 2021-9-9 07:55 PM 發表

唔覺!我覺得跑道區正好多!
1. 跑道區是純私樓豪宅群,附近並無資助房屋;
2. 真市區兼享有三面環海,獨一無二的維港景;
3. 跑道區前排亦有十幾萬呎商業樓面;
4. 跑道末端有旅遊中樞,當中有商場、酒店、寫字樓、娛樂設施等;
5. 有寵物的,可以去寵物共享的遊輪碼頭公園;
6. 閒時可以去空中花園跑步,海濱公園吹海風,又可以去都會公園散步;
7. 去啟德遊輪碼頭坐遊輪去玩超方便;
8. 如真係 ...
搭車去啟德坊邊洗十幾分鐘,一條直路去,計埋燈位都一定十分鐘內

引用:
原帖由 chastoreage 於 2021-9-9 04:33 PM 發表

跑道區冇左輕軌 近地鐵站反而有巨大優勢
我係啟德坊業主,我都肯定跑道區高端過啟德坊

引用:
原帖由 24567000 於 2021-9-9 07:56 PM 發表

依次你講得啱,唔應該同荃灣西依啲咁廢嘅郊區比,咁樣太大蝦細
啟德真係冇鬼用

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-9-9 09:46 PM 發表

啟德真係冇鬼用
啟德無鬼用,得人用;
係得荃灣西先大把鬼用

引用:
原帖由 24567000 於 2021-9-9 09:48 PM 發表

啟德無鬼用,得人用;
係得荃灣西先大把鬼用
啟德邊住得人

單軌其實係噱頭為主,大白象工程

啟德城真係得條鐵贏,但啲樓太密,又比公屋圍住,壓迫感好大,跑道區好多多

跑道區後排對正醫院,唔係個個富豪接受到

人比人,比死人

引用:
原帖由 peterchan199411 於 2021-9-9 10:03 PM 發表

單軌其實係噱頭為主,大白象工程
完全同意, 首先觀塘段根本冇可能起到

如果只興建九龍灣至跑道區, 現有小巴/巴士已經cover到:
小巴86 德福-郵輪碼頭, 城巴22M 郵輪碼頭循環綫經啟德站
而兩者目前都班次疏落, 城巴22M更是30分鐘一班, 將來有條件加密至10分鐘一班

D3路全通之後, 加上往返啟德站至跑道區既巴士/小巴線, 應能應付新增人口

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]