• 瀏覽: 3,520
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
本主題由 陳耀 於 2021-9-9 05:51 PM 移動
住公屋竟然養番狗!?!
咁咪失去咗公屋個定義?
公屋只係社會安全網
廢事一啲失意之人瞓街而已
咁大個人租緊公共地方都唔知醜
仲好似好威咁上電視呻訴
真係正宗大種乞衣
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

熱賣及精選
好撚同意
住公屋學人養狗
入住時都知唔養得啦

而家真係亂嚟

有多餘錢養狗,仲係咪有公屋需要嘅人先? 難為其他人慳飲慳食住擋房呀

容許公屋養狗不過俾返市值租金LOR.

仲要大大隻
大L哂咩,刁民

鬥大聲 

上得床來牽被冚

今時今日住公屋是皇道

我見過好多公屋人士養狗
真心覺得立法唔執法 等同虛設

引用:
原帖由 沙漠自信的隊長 於 2021-9-8 11:52 PM 發表

住公屋竟然養番狗!?!
咁咪失去咗公屋個定義?
公屋只係社會安全網
廢事一啲失意之人瞓街而已
咁大個人租緊公共地方都唔知醜
仲好似好威咁上電視呻訴
真係正宗大種乞衣
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=30155195&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
公屋真係好多養狗戶. 呢個真係要多謝  肥佬黎  .呢班 公屋養狗戶 當年無佢 今天就唔會出現咁多  公屋養狗戶 ...
而呢班養狗戶 我眼見真係 養幾隻大狗 又名種 又雜種狗 養活在公屋單位內 ,保安 視而不見 ,投訴去房署 就推去 保安處理.
保安 趕過時遺泊車 就趕得快 ,趕狗就幾年,又唔熟房署條例,公屋住戶又多衰人 而辦事處果堆所為外判主任個個都話無人手上理 ....燒記老尾~!

你班公屋養狗戶 投訴你養狗就話想取你條 狗命.. 喂~! x你老尾 隻臭狗係你帶反來的 ,你明知公屋唔準養狗都帶反來 仲要話趕狗的要 整死你隻 死臭狗? 你有無搞 L 錯呀?
最離普有此養狗戶話隻臭狗係 2003 年新例前就養~!!? 我 小你老x 你隻臭狗有這麼命長嗎? 仆你個街? 2003年養到今天仲係一隻 "小鳩尾狗" ??你以為你自己係中宣部呀? 你呃得到邊個?  養狗戶 全家做狗啦...在家唔好生人仔生狗仔啦...你老尾.

引用:
原帖由 肥佛 於 2021-9-10 02:45 PM 發表

今時今日住公屋是皇道
對呀 ~! 真係無王管...  前戶主離世剩下單漢 身就話你霸一個大單位就要迫你調遷出去.仲要迫你拿錢出來把單位還原 ...  但 養狗戶 隻狗反而可以留係公屋單位住然後在單位內日叫夜叫 係咁 狂叫 ... 你話咩道理? 唔通隻狗 有戶藉 ?

引用:
原帖由 半夏肥隊長 於 2021-9-12 11:29 PM 發表

我見過好多公屋人士養狗
真心覺得立法唔執法 等同虛設
好能多 仆街 中年女人 養細狗把狗藏在 狗袋 出入. 所以唔多覺有狗隻出入. 但年青果班就好大膽. 把大狗 拖出拖入 但保安當睇唔到?
仆街... 投訴去管理處就話跟進. 半夜大廈傳出狗叫聲就話聽唔到.. x你老尾...

引用:
原帖由 2015加25 於 2021-9-9 09:42 AM 發表

容許公屋養狗不過俾返市值租金LOR.
點只. 仲要佢地每個星期比 1皮野養狗稅. 每個星期都要有 "千蚊以上" 醫生紙而且是海鮮價, 每個星期都要比1皮野才取狗牌. 而且仲要只有一個山卡啦地方先做得到發牌還要親自去無得搵他人代辦. 然後仲要養狗戶全家搬去 人煙小交通不便地方住因為養狗戶大多無工作的. 只有養狗過日..

引用:
原帖由 籠中消失了花貓 於 2021-9-9 09:21 AM 發表

有多餘錢養狗,仲係咪有公屋需要嘅人先? 難為其他人慳飲慳食住擋房呀
我百份之一百可以話你知. [公屋養狗戶] 超過9成都係  "公屋富戶" . 佢地真係唔洗做或本身就大把錢. 因為部份係退休  "公墓員" 好多是住最大單位果批住戶,唔係養唔到咁多大狗. 而且有時佢地出外無人照顧果堆臭狗竟然可以請人反來照顧d狗同帶狗出街散步服務... 你話死未?

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-9-9 09:46 AM 發表

仲要大大隻
大L哂咩,刁民
刁民? 唔好咁講呀.. 呢堆  [公屋養狗戶]  倒轉頭話反你係  刁民  都仲得呀... 佢地會同你講: 今時今日房署呢d條例都過時啦...
燒記老尾, 你咁講法唔怪得香港無一腳兩掣.. 因為  一腳兩掣 原來過時...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]