• 瀏覽: 133,071
  • 回覆: 36
  • 追帖: 184

熱賣及精選
引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-8 07:26 AM 發表

古兄.早晨..近日數錢多唔多
對唔住牛兄,近日忘於在美股滬股數錢所以一時睇漏左你問我嘢

多謝牛兄,無你我無今日,我將你教過嘅嘢應喺美股同滬股度,加埋牛牛選股器,成績唔錯

剛剛想上嚟同你講聲,滬深股啲圖,更好睇

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-10 04:13 PM 發表

圖表或指標,好多人唔信,還要批評,,每張圖成功或失敗,指標成功或失敗,都有答案,,只要你不停回測或出手買賣,勝率好快提高記住要學埋,睇十檔排盤,盤路分析,
我買滬股同美股都無睇十檔,
美股:快到睇唔到
滬股:牛牛無提供

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-15 10:01 AM 發表

未得,企穩先有得諗
牛兄最近有咩好指標分享?

我家最近搞緊啲維修,現在忙裡偷閒,上嚟打聲招呼

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-15 03:13 PM 發表

指標牛牛已經夠用,同吸籌指標入唔到牛牛,令外個app都會找啲,吸籌嘅指標,,
謝牛兄秒速回覆

其實我依家都係用緊你教我嘅指標同牛牛選股器,買賣滬股美股,幾好

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-20 10:13 AM 發表

又回到上年初
牛兄,嚟緊對恒指睇法,有冇大方向?

幾時係撈貨嘅好時機?

有乜股撈底最好?

我的恩師牛兄及各位,

中秋節🥮快樂

「舉頭望明月
低頭see腩肉!」

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-22 07:18 AM 發表

在2015年後,都有唔小人知,a股每年只炒波幅,,即2000點至2500點,,2500點至3000點,3000至3500點,,港股好早講已a陸化,每次有氣氛推新股,拉起幾十隻股,狂炒後爆,,所講嘅爆都只係年週期,上3萬樓上,回20000邊冇咩料到,,冇大牛市瘋狂過,話股災爆煲都只是靠嚇
牛兄早,有時間可幫忙看看601989中國重工是否陰跌多年的轉勢股?

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-22 12:39 PM 發表

破咗52週新高.,破埋前頂5.5咗右先似
收到sir

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-26 08:29 AM 發表

破咗週圖3角後再破前頂,回落,週圖macd出屎叉應該唔好諗住,,等佢回吓,等週圖指標向上先,同埋如果第二階段,即爆上52週新高洗盤再破前頂,你無在這個位贏過錢降低成本,好難追入,同750一樣,除非擺好幾個%止蝕,但去到呢啲位波幅加大好易打中,這兩隻機本面可以,,但入貨位唔太靚,找過啲初起路安全啲
早牛兄,明天打算買咩?

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-26 08:40 AM 發表

星期五嚇一嚇走750 睇吓幾支週足後會否爆邊,上或落
我走咗隻600111北方稀土,之後再買咗隻000831五礦稀土,星期五朝早競價已經漲停,明天若再漲停,我就出一出🤣

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-26 09:51 AM 發表

十日前以買第一注港股壓縮到這樣都未爆真的可怕要考慮跟古兄北上
請問牛兄最初點找到769?

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-26 10:07 AM 發表

你過兩隻,,同樣半年前起步,但冇點回過,慢步向上爆邊,,,港女要玩壓縮爆邊
其實600111在2015年由話位$25、6高位打落嚟,都沉淪左好多年先翻倍

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-9-26 10:09 AM 發表

古兄A股都玩埋
有感港股市炒炒落多過炒上,而且手續費都貴,a股手續費比較平,我都係留意啲大市值嘅股,見佢成交都大,至諗住坐下大巴,坐一下順風車而已

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-9-26 10:50 AM 發表

你用牛牛?開通A股戶口有冇特別手續?
無特別手續,你有人民幣可以直接存入,如無,就要換

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]