• 瀏覽: 126,112
  • 回覆: 41
  • 追帖: 183
引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-8 07:07 AM 發表

恆指這個位跌夠未? 求高手幫忙(解毒)改變小小如要問股,可否上載圖片這帖純討論,隨心,隨意,隨便問,在我範圍內答到都會答,如果來者不善,暗串嘅人,根據C兄C姐意見可以加入黑名單正常都唔理會他重點看圖炒股,最好買自己熟悉嘅股,熟悉嘅圖,所以入門嘅圖係找多年陰跌, ...
開新post過來報到下先

熱賣及精選
引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-8 07:11 AM 發表

之前個帖太長,,應該係咪6000回就停
睇頁數,近400頁差不多

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-8 11:56 AM 發表

750,,算中位相對風險高咗找啲落後未升過會安全啲,
579會否係好選擇?

引用:
原帖由 DZDD 於 2021-9-8 12:46 PM 發表

我上星期係佢同1053中間揀, 到而家結論好似差唔多.
上次無揀因為擔心沖唔穿 key level.  è€Œå®¶2.48-2.5 之間都係. 穿唔倒就似要回.
lunch回來便破,新高可期?

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-10 07:29 AM 發表

1680可以,兩隻等埋週圖macd出金叉就安全...1680週圖形態上是陰跌後轉勢股,彈起第一浪後週圖洗盤, 呢隻入得選股名單,除時入得
牛兄,請教956有冇出貨見短頂?

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-10 07:53 AM 發表

除時出得,月圖有出貨, ,如當佢無限破頂股,擺定止蝕止賺,,月圖有一定出貨量嘅股,玩完就收皮,不要留戀,
多謝牛兄提示

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-10 04:13 PM 發表

圖表或指標,好多人唔信,還要批評,,每張圖成功或失敗,指標成功或失敗,都有答案,,只要你不停回測或出手買賣,勝率好快提高記住要學埋,睇十檔排盤,盤路分析,
今日956果然回調

引用:
原帖由 seikohk 於 2021-9-10 08:31 PM 發表

嘩冇留意呢隻,舊年個幾升左4倍,好勁
你留意下green energy 股,好多在炭中和概念下已翻倍,照計TTM PE不算高,但已不平了

@巨牛3 請教牛兄1772算調整完未?

引用:
原帖由 charlenekei 於 2021-9-16 01:04 PM 發表

港股日日咁跌法,怕唔怕以後無人玩 
咁跌法只說明走資

引用:
原帖由 seikohk 於 2021-9-16 03:40 PM 發表

個人認為只說明人踩人,係甘情況大多數分析已失效。

倉內幾隻績優股相當大市穩定

144 可能係宣布將去年收購的8個碼頭入帳,今年所有航運相關業績都好,所以逆市有主動買盤支持近10天綫。 本來144 就未升夠,上次24xxx 時佢插到10.6 今天竟然企返前高位及10天綫附近,風浪一過應有作為,雖然午后見大市氣氛差,傻傻的於12.98 沽左1/4 (仲蝕小小,不過持現金安心啲,人之常情)

三桶 ...
144 9.6到幫阿媽入左,收息收得好happy, 佳選

引用:
原帖由 ilikesleeping 於 2021-9-16 04:31 PM 發表

多謝咁多位師兄安慰 好有愛
我要時間去消化 
希望捱得過
我都有隻大注野冇左50%

大把人陪你呢

中秋節快樂

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-9-23 02:32 PM 發表

呃完散戶落車就上還有隻75012701929 12701930 12701931 今次要爆啦
但次次只有頭威就軟,今次玩真

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-9-23 10:21 PM 發表

隻471 都開車啦
等到俾佢悶走左

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]