• 瀏覽: 350,269
  • 回覆: 5,423
  • 追帖: 217
但我地因為唔忿氣,想追數,所以仍然在這個氹裡追數

熱賣及精選
引用:
原帖由 samsamtong 於 2021-9-19 08:32 PM 發表

之前輸好大鑊?

引用:
原帖由 samsamtong 於 2021-9-19 08:32 PM 發表

愈追輸愈多,只能怪自己技術不足但又人心不足蛇吞象

大家早晨

大家早晨

大家早

大家早晨

引用:
原帖由 東方灰希望 於 2021-9-19 08:54 PM 發表

之前輸好大鑊?
幾年前,之後停咗幾年。所以而家好少玩恒指動物了,間唔中玩都係好細注,我主要玩個股上落

@PowerWin 大力神買咩呀今日

引用:
原帖由 samsamtong 於 2021-9-20 08:45 AM 發表

幾年前,之後停咗幾年。所以而家好少玩恒指動物了,間唔中玩都係好細注,我主要玩個股上落
玩個股俾我感覺係要識宏觀經濟學,係大學教授玩既野

引用:
原帖由 明日冰凍的碼頭 於 20/9/2021 09:08 發表

@PowerWin 大力神買咩呀今日
當然繼續做淡 hold住d熊

引用:
原帖由 PowerWin 於 2021-9-20 09:14 AM 發表

當然繼續做淡 hold住d熊
收到

引用:
原帖由 明日冰凍的碼頭 於 20/9/2021 09:14 發表

收到
暫時全線股下跌 熊過才是好

沈大c

本周每日的股市走勢預測:

周一(辛未日):天干屬金地支屬土,土生金之局,市況反覆為主周二(壬申日):天干屬水地支屬金,金生水之局,反覆向淡
周三(癸酉日):
假期周四(甲戌日):天干屬木地支屬土,木剋土之局,大市急升
周五(乙亥日):天干屬木地支屬水,水生木之局,先升後回

過去一周港股出現顯著的回吐,主要擔心恒大事件的影響。中國恒大(03333)現時債務問題嚴重,隨時有違約的風險,因而影響到一眾內房股的表現。有人擔心今次恒大事件可能會引致火燒連環船的效應,從而令內房資產泡沫爆破,甚至觸發內地金融危機。
對於此點筆者覺得言過其實,相信事件只是個別例子,對內地金融體系的衝擊,筆者認為並不如外界所講的嚴重。其實內地對內房公司的規範及監管,早在4年前已開始進行,當中包括:銀行體系不再向房地產項目貸款,禁止內房公司於內地集資圈錢,以及只可在境外發債。基本上已為防範內房爆煲作好準備,估計今次恒大事件應該已是預料之內。
若從玄學角度,大市在下周初仍然反覆,過了中秋之後,大市可望進一步攀升。整體上,9月下旬市況應是利好為主,不用過分擔心。

引用:
原帖由 PowerWin 於 2021-9-20 09:17 AM 發表

暫時全線股下跌 熊過才是好
力兄,公又你贏,字又你贏,玩晒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]