• 瀏覽: 3,760
  • 回覆: 16
  • 追帖: 2
呢條陳肇始搞防疫搞到一鑊泡,不知何時能通通😭😭😭

熱賣及精選
原本上年已可收樓,發展商成日叫去交契稅,去條毛咩

我呢個月底收一層,出年又收一層。返嚟囉。

引用:
原帖由 袋中邊緣的高潮 於 2021-9-6 09:17 PM 發表

我呢個月底收一層,出年又收一層。返嚟囉。
我都想返!但要14+7呢!

我也在等!

等緊

期待收樓裝修佈置新居

引用:
原帖由 daswai 於 2021-9-6 06:27 PM 發表

慘咯,如果你炒樓既 上年收左樓今年5月份放出去賺到笑
今個月二手樓度度都跌緊

等緊

我想知,一日未簽名收樓,一日都未使交契稅和管理費!咁點解要咁急收樓?

不論黑貓與白貓,捉到老鼠就是好貓………………鄧小平

一種政治制度的好與壞,不在於制度的方式,
只在於掌控制度的人,是能人,還是惡魔!………BBQ323

引用:
原帖由 daswai 於 2021-9-6 06:27 PM 發表

我都係呀

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-9-10 11:12 PM 發表

我想知,一日未簽名收樓,一日都未使交契稅和管理費!咁點解要咁急收樓?
管理費由通知收樓月份開始要交
未交契稅就未出到房產証, 層樓仍然未算係你的, 亦都未可以開始計滿五唯一呢類政策
再加上單位執修同保養都有時限, 過了時限先發現問題發展商有權要業主自己維修

引用:

有冇搵經紀幫手?

引用:
原帖由 macpybb 於 2021-9-13 04:21 PM 發表

管理費由通知收樓月份開始要交
未交契稅就未出到房產証, 層樓仍然未算係你的, 亦都未可以開始計滿五唯一呢類政策
再加上單位執修同保養都有時限, 過了時限先發現問題發展商有權要業主自己維修
所以我找人代收樓,如果唔係都唔知等到幾時?

引用:
原帖由 山邊自信的水樽 於 2021-9-19 10:51 AM 發表

所以我找人代收樓,如果唔係都唔知等到幾時?
我都在一月搵人代收了, 而且房產証都出埋, 加上要執修的項目亦一早搵發展商跟進了, 唔係到你上去先睇
發展商都可能冇人幫你再做了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]