• 瀏覽: 194,123
  • 回覆: 2,168
  • 追帖: 223
上回分享《九七之後》提到恆指將於9月7日白露之後見頂,並以bearish bat pattern下跌,終極跌幅可達245左右,上周則指出時圖畫出頭肩頂,若然跌穿257/256,量度跌幅可達248/249,故短線策略上,以逢彈沽為主,終站目標為248。周一即裂口下跌到達首站257,其後再度三連陰,周三到達次站目標252,周四已完成終站目標248,並同時滿足了bearish bat量度跌幅245,周五最後畫出曙光初現重返249水平,是次分享達標。

無論是成功逃頂的,還是食盡蝙蝠的,恭喜參閱full version的朋友,明晚新一回分享見。

熱賣及精選
請問如何可以參閱full version, 謝謝寶大

引用:
原帖由 海邊滴滴馬桶 於 2021-9-19 09:40 AM 發表

no free lunch

引用:
原帖由 bogum 於 2021-9-18 10:36 PM 發表

上回分享《九七之後》提到恆指將於9月7日白露之後見頂,並以bearish bat pattern下跌,終極跌幅可達245左右,上周則指出時圖畫出頭肩頂,若然跌穿257/256,量度跌幅可達248/249,故短線策略上,以逢彈沽為主,終站目標為248。周一即裂口下跌到達首站257,其後再度三連陰,周三到達次站目標252,周四已完成終站目標248,並同時滿足了bearish bat量度跌幅245,周五 ...
寶大勁👍🏻

4小時圖出左支針,加上底背,
正常情況下,呢兩日唔會跌穿244,
更有可能上試頭肩頂頸線253-254。

引用:
原帖由 茄子豆腐煲 於 2021-9-19 07:54 PM 發表

4小時圖出左支針,加上底背,
正常情況下,呢兩日唔會跌穿244,
更有可能上試頭肩頂頸線253-254。
大C話星期一反覆,星期二睇淡

引用:
原帖由 海邊滴滴馬桶 於 2021-9-19 09:40 AM 發表

我都想知, 如何參加 full version.

引用:
原帖由 東方灰希望 於 2021-9-19 08:08 PM 發表

大C話星期一反覆,星期二睇淡
低開高收,高開低收,平開低收,平開高收,
點解唔用專業術語呢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]