• 瀏覽: 5,457
  • 回覆: 72
  • 追帖: 20
呢個節目就係要睇市睇得夠瞬間!快,狠,準!附上本回心聲圖:

(Remark:Anson Kong新歌)

言歸正傳:
好啦,大家都系最關心的港股走勢!

首先上回講到7-8月大勢系向下(可以話系中,但亦可以話系吳中),因為我話低位系26800左右(估計錯誤)。
估錯位,但系無影響估計方向的準確性。

而上回亦提及9月系波幅,10月開始大升,睇33000點,甚至2022年頭可能見到。(呢回我將會否定大部分睇法,以為我將會講點解。)

8月由阿爺一系列監管力度加大所引起的下跌,目前形成一個好明顯的雙底,
分別為24700和24500(兩次底部),宜家行緊返彈。

系度唔好意思先,10月可能未能開始真升浪,2022年頭無33000了,因為跌穿曬位(但系接下黎講會有一個升浪大家可以捕捉機會,但未必有33000了)

過左去的月份吳講了,有系24-25樓買貨的人 可以算系肥仔了,特別某d科技股。

------**--**-*--**-******-*----
開始“突如其來的分析預測感覺”:

(Remark:大叔的愛主題曲😸)

上面有講恆指行緊技術雙底返彈,想信你都會睇到。但問題系見左真底部未?
答案系我都估計24500系離底部不遠,
但系我有以下有兩個劇本:

劇本一(較大機會):
恆指目前行雙底,上26600目標,如果大戶夾爆淡友可能見27000左右(時間應該系9月上半月左右)。見到呢d位之後會波動一下(意思姐系chok市)。當大家覺得見底的時候,大戶之後會再令到恆指大跌,呢次應該穿24500,最差去23樓。之後大家就可以我講的低位買貨機會(預計2021年第四季會見到呢個買貨的低位),之後2022年頭開始大型返彈強勁升浪(目標未睇到,但一定吳細)。😍(重點:本人喜愛的劇本)

劇本二(機會都系有):
恆指都系行緊雙底,但系24500已經系底部,目前恆指會突破26800(大部分人睇的位置),上到27800企穩。之後再黎個後抽下跌,但唔會大跌。之後,後抽下跌完畢,就開始與【劇本一】2022年頭開始強勁返彈升浪一樣,恆指向上升。

大家發現兩個劇本結局都系一樣:無錯2022年頭開始升。但問題行法唔通你會比大戶fake左去做好/淡,未到開始升浪已經輸曬。所以可以睇住恆指會否突破26600-27000或者 如果升穿27000之後會唔會升到27800企穩。因為劇本一會再跌(你頂唔住就會輸曬)。劇本二個後抽唔會跌好多,但系你系後抽以為見頂,走左去做淡會會夾死),好難手把手同你講點做宜家,到時候再講/分析了。

最後,唔知大大大戶會點做,拭目而待。
千其唔好同大戶敵對對峙 !

另外,送上怒火畫面(話說我睇完,比想象中好睇,以為吳好睇,推薦睇)
灰色地帶! 無絕對黑白。

-----------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------
免責聲明: 投資涉及風險,股票價格有時會大幅波動,價格可升亦可跌,更可變得毫無價值。投資未必一定能夠賺取利潤,反而可能會招致損失,往績數字並非未來表現的指標。投資前應先閱讀有關產品的發售文件、財務及相關的風險聲明,並應就本身的財政、其他狀況及需要詳細考慮並考慮決定投資是否切合本身特定的投資需要。若有需要更應諮詢獨立之法律、稅務、財政及其他專業意見,方可作出有關投資決定。

智勇雙全
熱賣及精選
263 已彈完 , 日圖形態  一頂比一頂低 

下次低位  244 - 242

引用:
原帖由 PowerWin 於 2021-9-4 12:33 AM 發表

(Remark:Anson Kong新歌)

言歸正傳:
好啦,大家都系最關心的港股走勢!

首先上回講到7-8月大勢系向下(可以話系中,但亦可以話系吳中),因為我話低位系26800左右(估計錯誤)。
估錯位,但系無影響估計方向的準確性。

而上回亦提及9月系波幅,10月開始大升,睇33000點,甚至2022年頭可能見 ...
算吧啦,你已在3月錯到依家啦,一直叫牛二,但根本係熊一中.
9月一定大跌市,仲想去27600? 咪再天真啦.

附件

Captain Tsubasa 3 SNES First Hack by tommy 2017_00007.bmp(6.69 KB)

2021-9-4 12:45 AM

Captain Tsubasa 3 SNES First Hack by tommy 2017_00007.bmp

引用:
原帖由 股神之神 於 4/9/2021 00:45 發表

算吧啦,你已在3月錯到依家啦,一直叫牛二,但根本係熊一中.
9月一定大跌市,仲想去27600? 咪再天真啦.
我睇劇本一喔

引用:
原帖由 香港股市向下炒 於 4/9/2021 00:44 發表

263 已彈完 , 日圖形態  一頂比一頂低 

下次低位  244 - 242
睇下大戶點玩了

引用:
原帖由 PowerWin 於 2021-9-4 12:46 AM 發表

我睇劇本一喔
係劇本一,只是玩直插式,不是大彈又大跌.熊一尾聲啦.

附件

Captain Tsubasa 3 SNES First Hack by tommy 2017_00005.bmp(6.77 KB)

2021-9-4 12:55 AM

Captain Tsubasa 3 SNES First Hack by tommy 2017_00005.bmp

引用:
原帖由 股神之神 於 4/9/2021 00:55 發表

係劇本一,只是玩直插式,不是大彈又大跌.熊一尾聲啦.
熊一大跌見短底?

美金回到92

引用:
原帖由 PowerWin 於 2021-9-4 12:57 AM 發表

熊一大跌見短底?
你根本仲寫緊係牛二咁,有乜可能2月牛二到12月都未完呀?
2月係熊一呀,明年點會上35000,咁熊三去左邊?
錯哂,你已錯哂了.

附件

Captain Tsubasa 3 SNES First Hack by tommy 2017_00014.bmp(4.98 KB)

2021-9-4 01:28 AM

Captain Tsubasa 3 SNES First Hack by tommy 2017_00014.bmp

笑。。

引用:
原帖由 PowerWin 於 2021-9-4 00:33 發表

免責聲明: 投資涉及風險,股票價格有時會大幅波動,價格可升亦可跌,更可變得毫無價值。投資未必一定 ...
嘩,力勁,吹到咁大呀。

https://www.discuss.com.hk/redir ... amp;utm_source=copy
我8月17號出的圖。

引用:
原帖由 minishopshop 於 2021-9-4 10:04 AM 發表

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=539328411&ptid=30038305&page=20&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
我8月17號出的圖。
多高手

引用:
原帖由 minishopshop 於 4/9/2021 10:04 發表

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=539328411&ptid=30038305&page=20&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
我8月17號出的圖。
正喔mini哥

點都要等美國爆落先

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]