• 瀏覽: 22,871
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽打機嘈住鄰居訓教

點知有日我阿媽半夜起身去廁所個陣見到我係廁所開Youtube睇
佢就突然間話:其實會唔會係投訴緊你?你又係睇人打機又係三更半夜…
原來係因為我個廁所出面就係對住天井位,我仲要開埋抽氣扇搞到再應聲啲

我成個禮拜戴住耳機睇,張通告都消失左
原來一直都係投訴緊我…對唔住呀鄰居

乖乖龍地冬
熱賣及精選
有時睇大廈通告都會諗係咪話緊我屋企
不過我最憎係冷氣機滴水咩都投訴一餐既麻煩鄰居

引用:
原帖由 狗仔軍師 於 2021-9-2 03:31 PM 發表

有時睇大廈通告都會諗係咪話緊我屋企
不過我最憎係冷氣機滴水咩都投訴一餐既麻煩鄰居
冷氣機滴水真係大家都會,但係冇乜人真係會理
試過樓上倒有漂白水既污糟水落黎搞到我啲衫一撻撻

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
點會諗到係廁所XX 都擾人清夢, 樓主今舖我撐你

引用:
原帖由 Choiyy 於 2021-9-2 04:13 PM 發表

笑死我呀簡直

其實有幾嘈架呀
開手機去到人地屋企
人地咁都發顛
咁你開關門去厠所都嘈到佢
半夜廚個面食消夜都嘈到佢架啦

其實張通告係有除下日期,未必一定話你,但你都好好帶耳機

引用:
原帖由 Choiyy 於 2021-9-2 04:13 PM 發表

我睇真係打機片咋!

引用:
原帖由 十九八 於 2021-9-2 04:55 PM 發表

其實有幾嘈架呀
開手機去到人地屋企
人地咁都發顛
咁你開關門去厠所都嘈到佢
半夜廚個面食消夜都嘈到佢架啦
個公仔麵香醒佢
可能我住個到都係老人家多,所以醒訓掛

睇AV睇到比人投訴,真係叻仔
ah~~~Da咩。。。key more G....

樓主,你開著聲,冇感覺嗎? 唔嘈其他人,都嘈屋企人啦

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…

煙通效應小心播毒

知錯能改就OK啦

引用:

件事要講返個半月前…

巧心唔巧打機,打飛機就算

引用:

件事要講返個半月前…

開抽氣扇會將聲音吹出廁所?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]