• 瀏覽: 23,385
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2021-9-3 01:08 PM 發表

用耳機仲有聲?
比人投訴完先有耳機,原本冇用

熱賣及精選
引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
知錯能改👍

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-3 02:59 PM 發表

比人投訴完先有耳機,原本冇用
應該唔關事厠所邊嘈到人地房聽到,除非佢瞓厠所啦!

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 05:26 PM 發表

個公仔麵香醒佢
可能我住個到都係老人家多,所以醒訓掛
老人家唔係撞聾多咩?
我阿媽聽唔到,所以點都唔怕嘈醒佢😅

識大體
抵讚

知錯能改

梗係你啦,仲有邊嗰,仲唔快啲去道歉

引用:
原帖由 狗仔軍師 於 2021-9-2 03:31 PM 發表

有時睇大廈通告都會諗係咪話緊我屋企
不過我最憎係冷氣機滴水咩都投訴一餐既麻煩鄰居
咁即係你部冷氣機都係滴緊水, 好心你就快D 整好佢

引用:
原帖由 狗仔軍師 於 2021-9-2 03:31 PM 發表

有時睇大廈通告都會諗係咪話緊我屋企
不過我最憎係冷氣機滴水咩都投訴一餐既麻煩鄰居
師兄,冷氣機滴水係違法架喎

我由7月頭開始, 每晚都俾新搬黎個鄰居部室外機既低鳴聲滋擾, 投訴投訴再投訴 但佢一直都冇去處理, 正瘟神

發出唔正常既噪音:
https://www.youtube.com/watch?v=oreOhG_VN98&ab_channel=Chen

正常係咁:
https://www.youtube.com/watch?v=5mjjJ8RUOEk&ab_channel=Chen

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2021-9-3 03:07 PM 發表

應該唔關事厠所邊嘈到人地房聽到,除非佢瞓厠所啦!
因為我地棟大廈設計好奇怪架,我個層係廁所,樓上樓下就係睡房/廚房

引用:
原帖由 bbc16M 於 2021-9-3 03:13 PM 發表

老人家唔係撞聾多咩?
我阿媽聽唔到,所以點都唔怕嘈醒佢😅
老人家都多,但係都多左放租比人所以多左好多新住客,都有後生啲既

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-3 06:12 PM 發表

因為我地棟大廈設計好奇怪架,我個層係廁所,樓上樓下就係睡房/廚房
好想知係邊度

我好耐之前, 應該中學時都試過夜晚一邊打機一邊播歌, 係好撚大聲果種, 結果有段時間有人係到屌, 我開頭都唔留意, 係忽然有一晚聽到好似屌緊夜晚吵住晒咁上下意思, 我先意識到自己出事...

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021/9/2 15:10 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
你開好大聲???

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]