• 瀏覽: 23,386
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
你入咗廁所踎塔😅你媽開門咪即係見到你🐍🤣

熱賣及精選
引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
我隔離單位班PK, 日日都好大力閂鐵閘、閂木門🚪, 唔理早晚都係咁。試過早上4-5點️, 又試過晚上1-2點🌃, 咁我係咪應該去投訴隔離班PK呀🤬?

引用:

件事要講返個半月前…

有人被投訴,處理人應適時通知被投訴人。如果故意唔通知被投訴人而令被投訴者繼續做出被投訴的事,即是處事不公,亦等於處理人自己助長被投訴的事情繼續發生,所以處理人即時起亦有責任,甚至可能要負責賠償。

引用:
原帖由 狗仔軍師 於 2021-9-2 03:31 PM 發表

有時睇大廈通告都會諗係咪話緊我屋企
不過我最憎係冷氣機滴水咩都投訴一餐既麻煩鄰居
有次晾完衫落大雨之後好猛太陽,D衫一直冇收,之後俾保安上黎話有人投訴我滴水😂

應該唔關樓主事,不過樓主嘅反應值得讚

引用:

件事要講返個半月前…

用耳機仲有聲?

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 15:10 發表

件事要講返個半月前…

做人唔容易,所謂步步為營;好多嘢自己覺得「冇嘢」,可能人地話「大件事」。

自律下

叫佢戴降嘈耳機就冇聲

不知者不罪啦

我試過喺屋企講嘢,閂晒門窗,樓下在厠所窗叫上嚟叫我講嘢細聲啲。真係嚇親我。原來打開厠所門講嘢,樓下都聽到。我唔想人哋聽到架。

你打飛機都唔好嗌出聲呀!唔係又投訴你半夜呻吟呀

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:51 PM 發表

冷氣機滴水真係大家都會,但係冇乜人真係會理
試過樓上倒有漂白水既污糟水落黎搞到我啲衫一撻撻
我屋企冷氣機滴水,樓下即時搵管理處來,我哋第二日就搵師傅整,基本上半年又再滴水!即半年要整一次!

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-9-3 12:10 PM 發表

樓主, 誠實, 抵讚.
不過, 開到部機咁大聲, 唔嘈到其他人, 都傷自己聽覺啦
我開到40%咋我真係唔知咁樣都會嘈住人架

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]