• 瀏覽: 23,387
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
咁要睇下你效到幾大聲啦,  90-100%就抵俾人投既

熱賣及精選
點解半夜三更唔訓教,要匿係廁所搞咁多野?

其實有時真係好應聲,好多人都以為在自己屋企彈琴、聽收音機嘈唔到人,但隔離鄰舍係聽到的
試過有一排早上5:50就被附近收音機嘈醒,當6:00新聞報導完佢就熄機,朝朝都係咁嘈醒你

引用:
原帖由 IwinU 於 2021-9-3 11:36 AM 發表

咁要睇下你效到幾大聲啦,  90-100%就抵俾人投既
我開40%咋

引用:
原帖由 d981142 於 2021-9-3 11:55 AM 發表

點解半夜三更唔訓教,要匿係廁所搞咁多野?
因為我係起身跑步唔係唔訓教囉…

引用:
原帖由 狗仔軍師 於 2021-9-2 03:31 PM 發表

有時睇大廈通告都會諗係咪話緊我屋企
不過我最憎係冷氣機滴水咩都投訴一餐既麻煩鄰居
我昨日睇到張通告話嘈音問題,其中一樣係叫人關門細力,就會諗係咪有人投訴我隔離果阿叔
次次關鐵門同木門都好大力,彭彭兩聲,我度鐵門都震一下
之前買咗支磁力感應光管仔貼在門口,點知有日返到見跌咗落地下,仲壞鬼埋,都唔知係咪佢震到我支光管跌壞

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2021-9-3 11:55 AM 發表

其實有時真係好應聲,好多人都以為在自己屋企彈琴、聽收音機嘈唔到人,但隔離鄰舍係聽到的
試過有一排早上5:50就被附近收音機嘈醒,當6:00新聞報導完佢就熄機,朝朝都係咁嘈醒你
聽咩新聞咁緊要淨係聽個10分鐘?

樓主, 誠實, 抵讚.
不過, 開到部機咁大聲, 唔嘈到其他人, 都傷自己聽覺啦

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2-9-2021 15:10 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
知錯能改,值得一讚,下次唔好再犯喇,今次我原諒你啦

我想讚下樓主係一個好有公德心嘅人。過而能過,善莫大焉。仲有可以咁早起身跑步。

不過估唔到咁應聲,一般屋內聲音,除非開大喇叭,好難會屋外人都覺得嘈。第一個投訴應該係屋企人。一般通告都係貼一段時間就停。

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-3 12:04 PM 發表

因為我係起身跑步唔係唔訓教囉…
半夜跑咩步..不如早睡早起先跑,睇片留返夜晚做

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-3 12:04 PM 發表

聽咩新聞咁緊要淨係聽個10分鐘?
佢5:50開定收音機,聽6:00新聞起碼10幾分鐘,聽埋天氣報告先會熄機

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
咁近距離?啲牆好薄,咁都聽到,你用超級大啦吧?

夜晚會應聲D.

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-3 10:20 AM 發表

我閂左廁所門就係為左唔想嘈到屋企人,但係我唔知原來開左抽氣扇傳返啲聲出去
其實好多門都唔多隔音,你試下夜晚做實驗,其實周圍好靜,電話聲一定聽到…(唔明睇人打機點解一定要聽埋聲? 不是看畫面就夠嗎?)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]