• 瀏覽: 23,388
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
知道後記住改

熱賣及精選
引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:10 PM 發表

件事要講返個半月前…
因為我平時都會凌晨4點幾起身去跑步,每朝指定動作一定都會去坐下個廁所先安樂慣左要一邊睇Youtube睇下人地打機一邊坐,我會閂埋廁所門再開抽氣扇坐唔想嘈住屋企人訓教嘛

隔左兩個禮拜之後有一日收工搭𨋢返屋企個陣見到架𨋢入面有張通告就係叫住客唔好半夜三更咁大聲唔好擾人清夢
仲有個睇得出好憤怒既叔叔寫左句:學童唔好咁大聲打機!
成個月以黎一直以為都係邊個細路咁大聲夜媽媽 ...
欣賞你知錯能改

引用:
原帖由 十九八 於 2021-9-2 04:55 PM 發表

其實有幾嘈架呀
開手機去到人地屋企
人地咁都發顛
咁你開關門去厠所都嘈到佢
半夜廚個面食消夜都嘈到佢架啦
問題係佢戴住耳機係有可能好大聲而自己唔覺!

做人應該盡力

你應該留低個電話號碼係通告,聯絡到,再搵晚實時試試

好好笑

引用:
原帖由 咸板 於 2021-9-2 05:09 PM 發表

其實張通告係有除下日期,未必一定話你,但你都好好帶耳機
但係張通告都唔係貼左好耐,所以我都唔知係咪講緊我

引用:
原帖由 山中雀躍的水管 於 2021-9-2 06:32 PM 發表

樓主,你開著聲,冇感覺嗎? 唔嘈其他人,都嘈屋企人啦
我閂左廁所門就係為左唔想嘈到屋企人,但係我唔知原來開左抽氣扇傳返啲聲出去

引用:
原帖由 黃金工程 於 2021-9-3 09:01 AM 發表

開抽氣扇會將聲音吹出廁所?
我阿媽係咁講囉,佢話開左抽氣扇咁個蓋就開左,開大聲少少就會傳返聲出去
仲要我個廁所係對住天井位

知錯能改!

貼番張紙出去道歉啦。
記得寫住7月係咁猛架。。。。

笑左

引用:
原帖由 拍拉拍拉櫻之花 於 2021-9-2 03:51 PM 發表

冷氣機滴水真係大家都會,但係冇乜人真係會理
試過樓上倒有漂白水既污糟水落黎搞到我啲衫一撻撻
認同樓主所講真係好多人會忽略咗冷氣機滴水問題,因為夜晚滴落樓下冷氣機頂會很嘈,因爲自己間中都有此感受,我上個月行街跣倒就係因為樓上有冷氣機滴落地我睇唔到而出事,我當時手掌撐地見唔痛以為無事,但事後就開始痛至現在都未完全好番,如果我當時痛一定叫白車再影相事後追討

引用:
原帖由 香港賽馬 於 2021-9-3 11:15 AM 發表

認同樓主所講真係好多人會忽略咗冷氣機滴水問題,因為夜晚滴落樓下冷氣機頂會很嘈,因爲自己間中都有此感受,我上個月行街跣倒就係因為樓上有冷氣機滴落地我睇唔到而出事,我當時手掌撐地見唔痛以為無事,但事後就開始痛至現在都未完全好番,如果我當時痛一定叫白車再影相事後追討
咁你有冇去睇醫生?

夜晚細細聲都會變得好大聲

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2021-9-3 11:23 AM 發表

夜晚細細聲都會變得好大聲
係囉點估到睇下Youtube都比人投訴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]