• 瀏覽: 23,112
  • 回覆: 146
  • 追帖: 2

我覺得最奇怪係又一城,d樓層睇到我暈,點解G上面唔係L1而係UG? 英文字仲多過數字,想去個1樓都要坐幾次扶手電梯

熱賣及精選
又真係幾奇怪, 我都唔中意又一城個設計

朗豪坊

朗豪坊半層上落,結果好多短樓梯,

引用:
原帖由 波加快 於 2021-9-2 11:19 AM 發表

我覺得最奇怪係又一城,d樓層睇到我暈,點解G上面唔係L1而係UG? 英文字仲多過數字,想去個1樓都要坐幾次扶手電梯
地鐵站個層唔係地下。佢地下2係達之路係food court 下面兩層囉

又一城真係差,東薈城都係

圓方   我其實仲未搞得清西隧轉車站點樣快速入到去?

一係雅翔道行到機鐵站上落客區  如果向前行就要去到大快活先入到去

睇指示  其實我都唔知我要去嘅出口係金,木,水定火,土

同樣地h.a.n.d.s.指你去H區,A區,N區,D區,S區  根本唔會知

朗豪坊,好似行極都行唔完

哈哈,我覺得設計得差嘅上面都講晒 🤣🤣🤣

引用:
原帖由 dinonam 於 2021-9-2 02:14 PM 發表

圓方   我其實仲未搞得清西隧轉車站點樣快速入到去?

一係雅翔道行到機鐵站上落客區  如果向前行就要去到大快活先入到去

睇指示  其實我都唔知我要去嘅出口係金,木,水定火,土

同樣地h.a.n.d.s.指你去H區,A區,N區,D區,S區  根本唔會知
西隊巴士站? 落返去返香港嗰邊的巴士站, 有條路仔落橋底紅綠燈, 去到嗰度一係行入去係九龍站預辦登機櫃位 (我估即係你講的上落客區), 一係入 ICC 門口扶手梯上返去 Sky100 嗰度

商場設計係咁㗎,一九帶你上幾層然後一層一層落等你行多D路睇多D舖

Definitely iSqaure @TST

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2021-9-2 02:14 PM 發表

朗豪坊,好似行極都行唔完
迷宮

朗豪坊,失敗。
明明係大商場,但成個劏場格局,浪費左個地點。唯一氣勢就係出過意外條電梯。

引用:
原帖由 edbe 於 2021-9-2 11:59 AM 發表

朗豪坊
朗豪坊中庭樓層勁有空間感
品味OL坐Starbucks等人勁夠高端大氣囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]