• 瀏覽: 9,430
  • 回覆: 156
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 其靁虺虺 於 2021-9-16 12:04 AM 發表

依啲而家係手機直接都睇到,好方便

熱賣及精選
我投賞湖

出門口計
穿天耀行去西鐵 < 10分鐘
行去銀座, 天瑞 10分鐘

2期少座數管理費好似貴過樂湖少少

住過3年, 唔捨得搬左

引用:
原帖由 isabella999 於 2021-9-16 10:29 AM 發表

我投賞湖

出門口計
穿天耀行去西鐵 < 10分鐘
行去銀座, 天瑞 10分鐘

2期少座數管理費好似貴過樂湖少少

住過3年, 唔捨得搬左
我都有睇賞湖,但可能放盤少睇唔岩。
多數睇景湖多,但又想翠湖.....苦惱....

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-16 10:42 AM 發表

我都有睇賞湖,但可能放盤少睇唔岩。
多數睇景湖多,但又想翠湖.....苦惱....
交通: 樂>賞>翠>麗>景>美
環境: 美麗景>翠>樂賞
景觀: 好個別, 又好睇自己想要咩
價錢: 6期都差唔多
私人度: 美麗景>翠>樂賞
樓齡: 美<麗<景<翠<嘗<樂
會所: 美麗>景>樂嘗>翠
銀座: 麗>景>翠 (略近)
T Town: 翠麗 (略近)
新北江: 樂嘗

以前研究過天水圍同嘉湖, 樂嘗就方便民生, 美麗景私人度高好多, 翠就中間, 個人覺得美麗景私樓味重啲, 3為一體個格局好啲, 最後其實好睇自己想要啲咩

PS, 嘉湖有村巴, 其實唔算差
利申, 幫屋企人睇過

引用:
原帖由 香煎浪漫的師兄 於 2021-9-16 11:33 AM 發表

以前研究過天水圍同嘉湖, 樂嘗就方便民生, 美麗景私人度高好多, 翠就中間, 個人覺得美麗 ...
wow...師兄好詳細,
佢地d會所好似流流地?得共用果兩個最大型?
果兩個大型會所係咪6期共用?

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-9-16 11:55 AM 發表

wow...師兄好詳細,
佢地d會所好似流流地?得共用果兩個最大型?
果兩個大型會所係咪6期共用?
Yeah,6期共用, 景湖果個就新啲大啲

流流地黎講呢, 如果用wetland同park yoho 95-100分計, 景湖果個65分左右啦 (用我睇過既樓黎計)

不過近年天水圍起左好多公家野, 叫做可以配搭到周邊人仕的需要

引用:
原帖由 香煎浪漫的師兄 於 2021-9-16 11:33 AM 發表

以前研究過天水圍同嘉湖, 樂嘗就方便民生, 美麗景私人度高好多, 翠就中間, 個人覺得美麗 ...
天榮(將來起好) : 麗>景>美

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]